Veşti bune pentru angajaţii din Sănătate! Ministrul Finantelor anunţă creşteri salariale de 10%

| 27 iun, 2014

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că negocierile cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas s-au soldat cu o creştere a salariilor cu 10% pentru personalul din sănătate, acţiunile de protest ale sindicaliştilor urmând să fie suspendate.

'În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România am semnat un proiect de acord de colaborare pe patru puncte. Astfel, Ministerul Finanţelor Publice va susţine creşterea salariilor cu 10% pentru personalul din sănătate cu salarii sub plafonul de 1.500 de lei. Această majorare va avea loc în două etape, respectiv cu 5% la 1 decembrie 2014 şi cu 5% la 1 martie 2015. De această măsură vor beneficia 126.000 de salariaţi din sistemul sanitar', a declarat Ioana Petrescu.

Citeşte şi: Ioana Petrescu: Nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor este mult deasupra celui din 2013

Aceasta a precizat, totodată, că va fi organizat un grup de lucru interministerial, care va lucra la legea salarizării unitare.

'Vom organiza un grup de lucru interministerial, care va lucra la legea salarizării unitare pentru a elimina inechităţile. În acest grup de lucru va lucra şi Federaţia Sanitas, urmând să prezentăm un raport final la 1 octombrie 2014. De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice împreună cu Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii vor face o analiză pe baza datelor de care dispun, în scopul identificării unor soluţii care să conducă la angajarea în sistem, pe locurile vacantate bugetare, preponderent a personalului de specialitate medico-sanitară', a mai spus ministrul Finanţelor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Un ministru tânăr şi curajos - Ioana Petrescu a tăiat indemnizaţii de lux de jumătate de milion de euro

Ioana Petrescu a ţinut să precizeze că măsurile prezentate au fost luate după consultarea, în prealabil, a reprezentanţilor Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional.

La rândul său, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas a declarat că va continua consultările cu Ministerul Finanţelor Publice.

'Vom continua consultările cu Ministerul Finanţelor Publice, în scopul identificării celor mai bune soluţii pentru disfuncţionalităţile cu care se confruntă sistemul public de sănătate şi asistenţă socială. Acest proiect de acord de colaborare va fi prezentat pentru validare Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas pe data de 7 iulie. Până atunci am convenit împreună cu doamna ministru Maria Petrescu să încetăm acţiunile de protest programate pentru săptămâna viitoare', a afirmat Leonard Bărăscu.

Citeşte şi: Guvernul pregăteşte noi creşteri salariale. Cine vor fi beneficiarii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ