Nicolăescu: MS solicită ca orice manifestare a lumii medicale să nu-i afecteze pe cetăţeni

| 10 sep, 2013

Ministerul Sănătăţii solicită, în contextul protestelor anunţate în sistem, ca orice manifestare a lumii medicale să nu afecteze cetăţenii, a declarat marţi ministrul Eugen Nicolăescu, care a subliniat necesitatea continuării dialogului.

''Începând de sâmbătă conducerea MS este disponibilă pentru orice dialog solicitat de reprezentanţii coaliţiei profesioniştilor din sistemul sanitar. (...) MS îi invită în continuare la discuţii pe reprezentanţii sistemului sanitar pentru găsirea celor mai bune soluţii. MS solicită ca orice manifestare a lumii medicale să nu-i afecteze pe cetăţeni'', a precizat Nicolăescu într-o declaraţie de presă.

El a precizat că în prezent MS analizează toate propunerile primite pentru a perfecţiona proiectele de acte normative şi are în vedere finalizarea lor printr-un acord 'larg, cuprinzător şi satisfăcător' pentru partenerii săi.

'Între timp, am văzut că a apărut un punct de vedere exprimat de Coaliţia profesioniştilor din sistemul sanitar, în legătură cu care doresc să fac câteva precizări. Încă de la începutul mandatului am pornit de la premisa că reforma sănătăţii nu se poate face decât printr-o amplă şi permanentă consultare. Din acest punct de vedere, din partea Ministerului Sănătăţii a existat şi există toată deschiderea şi implicarea pentru colaborare. Asigurarea unui nivel de venituri decent pentru medici şi personalul medical, găsirea unor soluţii privind finanţarea sistemului, precum şi pentru cheltuirea eficientă a banilor publici sunt preocupări pe care Ministerul Sănătăţii le împărtăşeşte la fel ca întreaga lume medicală, ca întreaga societate românească', a afirmat demnitarul.

Potrivit lui Nicolăescu, după patru ani în care 'doar s-a vorbit' despre problemele din sistem, inclusiv despre plecarea personalului medical, 'fără ca nimeni să îşi asume proiecte concrete' şi să le aducă în faţa opiniei publice, Ministerul Sănătăţii a venit cu pachetul de legi, care este într-o dezbatere publică desfăşurată în toată ţara, nu numai la Bucureşti.

'În aceste condiţii, având în vedere faptul că Ministerul Sănătăţii a făcut şi face toate demersurile legislative şi administrative care intră în competenţa sa şi că ne aflăm în plin proces de dezbatere şi negociere a actelor normative care constituie esenţa reformei, considerăm că posibilele proteste nu se justifică, nu au suport real. Spunem acest lucru pentru că toate părţile, sper eu de bună-credinţă, ar trebui să se afle la masa dialogului, aşa cum ne-am propus şi am acţionat până în prezent. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătăţii invită în continuare la discuţii şi dezbateri pe reprezentanţii sistemului sanitar pentru găsirea celor mai bune soluţii. Fac un apel la responsabilitate şi echilibru, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit în urma eventualelor proteste, iar acestea să nu distorsioneze eforturile de reformare a sistemului medical românesc', a mai spus reprezentantul Ministerului Sănătăţii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ