Nicolicea: Cine insistă ca ordonanța abrogată să fie respinsă prin lege își asumă responsabilitatea pentru efecte

| 20 feb, 16:20

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, consideră că OUG 13/2017 nu trebuie să mai urmeze procesul de legiferare în Parlament, deoarece a fost abrogată deja de OUG 14/2017.

'Exprim acest punct de vedere în continuare (că nu mai este nevoie ca OUG 13 să urmeze procesul de legiferare pentru că a fost deja abrogată — n.r.), cei care insistă ca o ordonanță abrogată să poată să fie respinsă printr-o lege, adică să aibă două date de încetare, își asumă responsabilitatea pentru efectele care vor fi produse. Premierul Grindeanu a vorbit de două soluții, prorogare de termen și abrogare. Prorogarea dacă o făceai pe patru ani, să ieși din mandatul acesta, nu aveam niciun fel de problemă, niciun fel de discuție, dar pentru a nu exista discuții a cedat și a acceptat punctul de vedere al președintelui și anume să fie dată o ordonanță de abrogare", a spus luni Nicolicea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că toată lumea a uitat că cel care a propus abrogarea OUG 13 a fost președintele României.

"Domnul Dragnea a zis să dăm ocazia Opoziției să își manifeste înțelepciunea în ceea ce privește conținutul juridic, a acceptat ceea ce a spus Opoziția, dar să țineți minte, dacă va exista vreun efect negativ le aparține în totalitate. Eu vă învederez faptul că există posibilitatea ca și legea de respingere să fie declarată neconstituțională, așa cum a mai fost declarată o astfel de lege", a menționat Nicolicea.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, în unanimitate, să introducă pe ordinea de zi a ședinței de marți dezbaterea și raportul pentru Ordonanța 13/2017 privind Codurile penale.

Tag-uri: eugen nicolicea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ