Nicușor Dan, despre cazul Bejinariu: Comportament tipic PSD de a-și proteja persoanele corupte

| 17 mai, 16:26

Președintele USR Nicușor Dan a declarat, miercuri, că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaților de a respinge solicitarea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu este regretabilă, dar previzibilă pentru actuala putere, menționând că este "comportamentul tipic al PSD de a-și proteja persoanele corupte".

"Azi, la Comisia juridică, am avut un fapt regretabil, dar previzibil pentru actuala putere: domnul Bejinariu, fost ministru, actual parlamentar, pentru domnia sa a fost refuzată cererea de începere a urmăririi penale. Domnia sa este implicat într-un scandal Microsoft în care procurorii estimează o valoare a prejudiciului de câteva zeci de milioane de euro. Pentru simplul fapt al începerii urmăririi penale ar fi trebui să existe acceptul Parlamentului și Comisia juridică a respins această cerere", a spus Nicușor Dan, la o conferință de presă.

USR atrage atenția cetățenilor asupra modului în care PSD și ALDE guvernează și va încerca în plenul Camerei Deputaților să schimbe decizia comisiei juridice, a subliniat Nicușor Dan.

"Este comportamentul tipic PSD de a-și proteja persoanele corupte. O să încercăm, în momentul în care lucrurile ajung în plen, să schimbăm această decizie, dar în momentul acesta atragem încă o dată atenția cetățenilor: Iată modul în care PSD și aliatul său ALDE guvernează în România!", a adăugat liderul USR.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, miercuri, cu 16 voturi pentru, 7 voturi împotrivă și o abținere, să recomande plenului să nu voteze cererea de urmărire penală în cazul Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ