Nicuşor Dan, despre ajutorul acordat lui Mihai Mitrache: Am luptat pentru ideea de justiţie. A fost un mare abuz

| 24 sep, 14:13

Nicuşor Dan, candidatul independent susţinut de USR Plus şi PNL la Primăria Capitalei, a dat explicaţii privind cazul în care este acuzat de corupţie, spunând că ajutorul acordat a fost "o luptă pentru justiţie" şi că a acţionat "împotriva unui abuz pe care l-a confirmat instanţa de judecată".

Întrebat în cadrul unui interviu acordat Adevărul de ce l-a ajutat pe omul de afaceri controversat Mihai Mitrache, cunoscut şi sub numele de câine, Nicuşor Dan a răspuns: "M-am luptat pentru ideea de justiţie care e un drept fundamental şi pentru ideea de proprietate. Un om avea o proprietate pe care a extins-o, poate legal, poate nelegal, şi Primăria Sectorului 4 a venit şi a demolat şi extinderea şi proprietatea lui iniţială pe care nu o contestase nimeni. Asta a fost un mare act de abuz".

Citeşte şi Noi înregistrări în scandalul de trafic de influenţă: Nicuşor Dan a fost avertizat că Mihai Mitrache e un interlop

"M-am întâlnit cu avocatul lui. Apoi, împreună cu el, l-am cunoscut şi pe el şi pe soţia lui când am fost împreună la Avocatul Poporului. Am fost împreună la instanţă. Am acţionat împotriva unui abuz pe care l-a confirmat instanţa de judecată", a spus Nicuşor Dan.

Joi, Cristian Zărescu, consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a mers la DNA pentru a preda procurorilor înregistrările convorbirilor telefonice pe care le-a avut cu Nicuşor Dan. "Nu am venit în nicio calitate. Am fost chemat să pus la dispoziţia procurorilor înregistrările care sunt la baza acestui dosar. Nu e vorba despre o calitate. Pur şi simplu am fost înştiinţaţi să vin şi să pun la dispoziţie aceste înregistrări ale convorbirilor telefonice între mine şi domnul Nicuşor Dan", a declarat Cristian Zărescu la ieşirea de la DNA, potrivit RomâniaTV.net.

Întrebat dacă ştia că a fost înregistrat în timpul discuţiei telefonice cu Cristian Zărescu, consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, Nicuşor Dan a spus că nu şi-a pus problema ca el să fie înregistrat.

"Nu mi-am pus problema să fiu înregistrat. În momentul în care vorbeşti cu cineva, vorbeşti pur şi simplu. N-am spus nimic altceva decât ce aş fi spus şi oficial", a explicat el.

Citeşte şi Nicuşor Dan dă noi explicaţii în scandalul înregistrărilor: "E comic că acuzele astea vin de la PSD"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ