Nicuşor Dan: Oprescu a risipit 120-150 milioane de euro pe an

| 11 sep, 18:46

Municipalitatea a pierdut foarte mulţi bani în cei şapte ani de mandat ai primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, în prezent arestat preventiv, a arătat Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Solicitat, în cadrul emsiunii Capital Tv de la postul B1, să estimeze câţi bani au fost risipiţi de Primăria Capitalei în această perioadă, Nicuşor Dan a spus: "1 miliard de euro pe an bugetul total, achiziţiile publice se cifrează pe la 400-500 milioane de euro. 30% din această sumă o reprezentau diversele forme de comisioane".

Dan intenţionează să candideze la funcţia de primar general al Capitalei.

La rândul său, consilierul general Silviu Văduva a afirmat că "Oprescu a cheltuit banii prin firmele lui de casă sau clienţii politici, a umflat bugetul declarativ şi a alocat bani numai în domeniile unde avea un interes direct".

Nicuşor Dan a acuzat membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că nu au respins, prin vot, propunerile de buget şi de execuţie bugetară venite de la Sorin Oprescu. Văduva a afirmat însă că de-a lungul anilor au fost execuţii bugetare la care Consiliul a votat împotrivă şi că în ce priveşte suma referitoare la buget, aceasta stă "exact în puterea primarului general".

Silviu Văduva a arătat că în prezent, deoarece Oprescu nu a demisionat, nu există un ordonator principal de credite, astfel că salariile angajaţilor Primăriei vor fi îngheţate.

Nicuşor Dan a detaliat costurile termoficării. Potrivit acestuia, preţul gigacaloriei este de 370 de lei, din care bucureşteanul plăteşte 170 de lei, restul reprezentând subvenţie, dar dacă s-ar introduce o tehnologie modernă, preţul total ar fi de 170 de lei, similar cu echivalentul din marile capitale europene.

În ce priveşte Arena Naţională, Silviu Văduva a afirmat că Sorin Oprescu, la începutul primului mandat, a blocat lucrările, la fel ca la alte proiecte, apoi le-a deblocat, dar la preţuri duble, astfel că de la 100 milioane de euro, costul total al stadionului a ajuns la 215 milioane de euro. În opinia consilierului general, Arena Naţională, spre deosebire de alte stadioane din Europa, "consumă mai mult decât produce", în condiţiile în care "gazonul se schimbă de două ori pe an", iar construcţia prezintă unele deficienţe, de exemplu "acoperişul rabatabil nu funcţionează".

Văduva crede că renovarea sediului Primăriei Capitalei reprezintă "cea mai mare ţeapă imobiliară suportată de o instituţie publică". El a precizat că nivelul chiriei pentru sediul provizoriu este de 3 milioane de euro pe an, iar la vechiul sediu lucrările de reabilitare au început în 2010, când Oprescu a promis că acestea vor fi gata în doi ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ