Nicuşor Dan: Presiunea societății reușește să impună decizia politică. Avem nevoie de un premier cu profil moral ireproșabil

| 04 noi, 13:52

Președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, a salutat decizia premierului Victor Ponta de a demisiona și a declarat că așteaptă din partea președintelui Klaus Iohannis nominalizarea unui prim-ministru apreciat de partenerii României, cu un profil moral și profesional ireproșabile.

"Victor Ponta a demisionat la cererea străzii și a presiunilor din interiorul propriului partid care încearcă cu disperare să mascheze, astfel, criza profundă provocată de o guvernare dezastruoasă. Așteptăm în continuare din partea președintelui Iohannis o decizie corectă de nominalizare în fruntea guvernului a unui premier care să se bucure de apreciere în rândul partenerilor României și mai ales să aibă un profil moral și profesional ireproșabile", a precizat Nicușor Dan, conform unui comunicat transmis, marți, de către USB.

Citeşte şi:  Ce spune CONSTITUŢIA: Preşedintele numeşte un premier interimar. Urmează consultări cu partidele pentru şeful guvernului

Potrivit sursei citate, demisia premierului este meritul opiniei publice care a pus presiune asupra unei Puteri "indiferente" la nevoile cetățenilor.

"Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze de mult. Gestul său trebuie să atragă mai departe responsabilitatea tuturor partidelor care au girat în toți acești ani, prin încrederea acordată Guvernului, un întreg sistem de corupție. Trăim un moment, printre puținele după Revoluția din 1989, când presiunea societății reușește să impună decizia politică", a afirmat Nicușor Dan.

În opinia USB, este "regretabil" faptul că pentru a "trezi" conștiința puterii a fost nevoie încă odată de o catastrofă. "Tragedia petrecută în clubul Colectiv din București este doar deznodământul neglijenței criminale a autorităților față de siguranța cetățenilor și rezultatul perpetuării unui sistem de corupție și de nesocotire a legilor", a precizat USB.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 21:33
mihail30
Cum sa faci bani acasa !
Cum sa faci bani acasa! Vremurile sunt tot mai grele, nu-i asa? Salariul nu mai e suficient, asa ca e timpul sa inveti cum sa faci bani acasa! Da, noi iti oferim absolut gratuit un curs special online in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum sa faci bani acasa! Solicita acum toate detaliile la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ