Ninsori și viscol în jumătatea de sud, ger puternic în toată țara. HARTA COMPLETĂ A CODURILOR

| 26 feb, 10:33

Tot sudul țării este vizat, începând de luni de la ora 10.00, de avertizări cod portocaliu sau cod galben de ninsori, viscol și ger. Ninsorile și viscolul țin cel puțin până marți, în vreme ce gerul nu are de gând să plece până pe 1 martie.

Un COD PORTOCALIU de viscol și ninsori a intrat în vigoare luni, la ora 10.00, pentru mai multe județe din sudul și sud-estul țării.

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 10 – 27 februarie, ora 14

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea;

În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

De altfel, întreaga zonă de sud este vizată de avertizări ANM, care au intrat în vigoare la primele ore ale dimineții de luni, după cum urmează:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 04 – 27 februarie, ora 20
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol;

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării.

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, orele 07 – 23
Fenomene și zone vizate: ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman;

Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30...40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

În paralel, întreaga țară este lovită de un val de frig, mai pronunțat în estul, centrul și sudul României.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată țara;

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.
Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ