Noi amănunte despre afacerile imobiliare ale lui Iohannis: Membrii familiei Baștea, partenerii președintelui

| 05 sep, 15:04

Noi detalii despre afacerile imobiliare ale președintelui Klaus Iohannis, ies la iveală în urma unei investigații a jurnaliștilor de la RISE Project. Aceștia au încercat să obțină mai mute informații despre familia Baștea, alături de care cuplul prezidențial a luptat, în ultimii 18 ani, pentru două case din centrul Sibiului, naționalizate în timpul regimului comunist.

Potrivit jurnaliștilor de la RISE Project, familiile Baștea și Iohannis au reușit să treacă cele două imobile pe numele lor, folosind adeverințe de stare civilă false și un certificat de moștenitor încheiat prin fraudă. Ulterior, parterul uneia dintre clădiri a fost închiriat către banca Raiffeisen. Astfel, timp de 14 ani, familiile Baștea și Iohannis au încasat rente totale de aproximativ 640.000 de euro.

În acest moment dreptul de propritate asupra parterului închiriat către Raiffeisen  este contestat în instanță. 

În urma unei investigații, jurnaliștii de la RISE Project au reușit să afle povestea familiei Baștea, care provine din comuna Viștea, o localitate de la poalele Munților Făgăraș. Ioan Baștea era electrician la Combinatului Chimic din Victoria, iar soția sa, Rodica, era angajată la biroul de contabilitate al societății care alimenta orașul cu apă caldă.

În 2000, familia Baștea a plecat în SUA, în urmă cu 15 ani, prin Loteria Vizelor, stabilindu-se în Jacksonville (Florida), unde și-au cumpărat, în 2006, o locuință pentru care au plătit 320.000 de dolari. 

Potrivit unui CV, publicat pe un site de recrutare a forței de muncă, în SUA, Rodica Baștea a fost bucătăreasă la un hotel, apoi a muncit la o fabrică de tutun. Ioan Baștea, care a murit în 2010, era tipograf la o firmă care producea plicuri.  

Fetele lor – Camelia și Ligia-Ioana – au făcut studii universitare în America, trăiesc ele în Jacksonville și sunt căsătorite cu români.

Anul trecut, soțul Cameliei, Nicu Borzea, a postat pe Facebook texte prin care saluta succesul lui Klaus Iohannis în alegeri. De asemenea, după ce Iohannis s-a instala la Palatul Cotroceni, 
Nicu Borzea, venit tocmai din America, fotografiindu-se în mai multe încăperi de la Cotroceni. 

Potrivit sătenilor din Viștea, nașul celui de-al doilea al lui Nicu Borzea ar fi chiar Iohannis.

RISE Project menționează că a încercat să ia legătura, prin e-mail, cu membrii familiei Baștea, însă aceștia nu au răspuns la mesajele trimise.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 sep, 07:55
Tavi
Munca la domiciliu
Cea mai noua oerta de lucru ! Oferim curs GRATUIT si compet de instruire! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a NU renunta. S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pana esti tinar. sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time.Oferim si cerem seriozitate.Alte detalii dupa ce trimiteti”Info” la adresa de email: [email protected]
06 sep, 18:11
gigi
Nasul
Interesant! Dupa atatea cercetari aflam ca Iohannis este nas! Fenomenal! Si pe langa informatii mai prezentati si voi o dovada! Nu mai cercetati asa degeaba! A da, si 320000 prea e jumatatea lui 640000 si pe langa asta chiria pentru o luna ar trebui sa fie 3809,52980952381. Mai baieti, voi erati seriosi! V-am mai urmarit. Scriati dupa ce obtineati dovezi si declaratii. Ati devenit Cancan peste noapte?
06 sep, 11:00
delgado
Ajuta-ti familia facand parte dintr-un proiect romanesc lansat de curand, cu mari perspective.
NU este necesara niciun fel de experienta!
Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
Oferim sanse reale de avansare in cariera!
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Programul de lucru este flexibil.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Sunt suficiente studiile medii.
Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
Solicitati acum mai multe detalii adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ