Iohannis: Am inclus pe agenda CSAT și o analiză a stadiului dosarului Schengen pentru România

| 07 sep, 21:43

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că pe agenda ședinței CSAT din 17 septembrie a inclus și o analiză a stadiului dosarului Schengen.

"Mai mulți lideri europeni și mai mulți politicieni relevanți, în special din Europa de Vest, cer o nouă analiză a oportunității spațiului Schengen, a modului în care funcționează. Este nevoie să fim foarte atenți la aceste discuții și, din acest motiv, am inclus pe agenda CSAT-ului și o analiză a stadiului dosarului Schengen pentru România", a declarat Iohannis, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

El a susținut că în criza imigranților a fost un avantaj faptul că România nu este membră a spațiului Schengen.

"Faptul că România nu este membră Schengen de data aceasta a fost un avantaj pentru noi, fiindcă nimeni nu a putut să intre în România, pur și simplu, printr-o filieră care nu a putut fi supravegheată. Trebuie să fim realiști", a spus Iohannis.

Șeful statului a anunțat luni că a convocat pentru 17 septembrie o ședință CSAT, în care va prezenta punctul său de vedere cu privire la cotele voluntare de imigranți, în perspectiva discuțiilor care vor avea loc ulterior la nivel european.

Citește și: Klaus Iohannis, prima reacţie la criza refugiaţilor: 1.785 de refugiaţi vor veni în România, mai mult, nu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ