Iohannis: Decidenții politici trebuie să dezvolte politici economice pe termen mediu și lung

| 06 sep, 18:08

Decidenții politici din România nu ar mai trebui să privească doar pe termen scurt, ci să dezvolte politici economice pe termen mediu și lung, a afirmat președintele Klaus Iohannis duminică, în discursul ținut la evenimentul "Renault Day" de la Mioveni.

"România are nevoie de o altfel de viziune, una care să răspundă eficient nevoilor noastre de dezvoltare. Decidenții politici nu mai trebuie să privească doar pe termen scurt, ci să dezvolte politici economice pe termen mediu și lung, care să ridice productivitatea și să asigure locuri de muncă stabile și bine plătite. Sunt multe de făcut, de la administrarea eficientă a banului public, la infrastructură de calitate devenită astăzi indispensabilă, de la reducerea birocrației și corupției la creșterea libertății economice", a spus Iohannis.

În opinia sa, colaborarea dintre Dacia și Renault dovedește că investițiile străine în țara noastră pot fi transformate în exemple clare ale succesului economic.

"Este important să susținem astfel de investiții productive în toate domeniile, să încurajăm atât investitorii străini, cât și companiile autohtone și capitalul românesc, astfel încât, prin investiții și muncă productivă, să se îmbunătățească continuu viața românilor. În același timp, statul trebuie să își onoreze obligațiile sale, care țin de climatul de afaceri, infrastructură, predictibilitate fiscală și legislativă, stabilitate și, sigur, transparență", a afirmat președintele.

El a apreciat, rolul important deținut de Dacia în ansamblul economiei românești, dar și în crearea unei bune imagini a țării în lume.

"Astăzi, în uzina de la Mioveni sunt fabricate peste 60 de mașini într-o singură oră, care ajung apoi în zeci de țări, pe patru continente. Fără îndoială, mașina Dacia a fost și este un simbol pentru viața românilor, dar și pentru imaginea României în lume. (...) Dacia are o contribuție semnificativă la produsul intern brut al României, iar vânzarea mașinilor Dacia în străinătate înseamnă 8% din exporturile noastre. Creșterea vânzărilor Dacia pe marile piețe din vestul Europei, și nu numai, este indiciul clar al competitivității producției de la Mioveni", a mai spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a participat duminică la evenimentul "Renault Day" organizat pe platforma Dacia de la Mioveni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ