Noi fotografii controversate de pe Marte: O imagine cu un chip de om a bulversat internetul

| 24 noi, 08:19

Adepţii teoriilor potrivit cărora strămoşii noştri au călătorit în spaţiu au luat cu asalt reţelele de socializare, după ce în una dintre fotografiile publicate de NASA, luni, poate fi distins un chip uman într-o rocă de pe Marte, informează Daily Mail.

Legendele spun că asirienii din antichitate au dezvoltat o navă spaţială cu ajutorul căreia au reuşit să călătorească dincolo de Terra şi au ajuns pe Marte. Aceştia ar fi dus statui ale zeului lor pe ”Planeta roşie”, scrie dailymail.co.uk.

Cei care au studiat în detaliu fotografiile trimise, luni, de roverul Opportunity susţin că au identificat printre pietrele de pe Marte două care prezintă chipul zeului babilonian Nabo, cel care era considerat în mitologie patron al ştiinţelor.


marte-fata2


Imaginea controversată a fost surprinsă în zona numită Craterul Concepción, considerată de oamenii de ştiinţă un mister din cauza numărului mare de roci ciudate din jurul craterului.

”Am identificat aceste feţe pe Marte, una lângă alta. Una se uită direct către noi, iar cealaltă este orientată spre dreapta. Faţa care se uită spre noi are o mulţime de similitudini cu statuile antice mesopotamiene”, este comentariul de lângă fotografiile postate pe site-ul UFO Sightings Daily.

Specialiştii NASA nu consideră, însă, important să studieze aceste roci spunând că este vorba de o piatră ”sculptată” de fenomenele meteorologice. ”După cum puteţi observa este vorba de o piatră naturală situată la marginea unui crater, nu o sculptură făcut de vreo civilizaţie antică. Totuşi este foarte bine că oamenii îşi folosesc imaginaţia şi profită de accesul public la imaginile luate de pe Marte de rover”, a transmis Guy Webster, purtătorul de cuvânt al NASA pentru FoxNews.com.


marte-fata3


Faţa zeului Nabo nu face decât să ducă mai departe controversa apărută în ultimele luni în mediul online. Mai întâi au fost o serie de imagini dintr-o grotă în care internauţii credeau că surprind trupul unei creaturi, iar mai apoi o altă imaginea prezenta silueta unei femeie care se plimba pe suprafaţa planetei.


crab-2


Seth Shostak, astronom şi director al Centrului SETI pentru Cercetare, a declarat pentru HuffingtonPost că vede imagini asemănătoare în fiecare săptămână. “Cei care mi le trimit sunt, în general, destul de încântaţi şi susţin frecvent că în imagini apare CEVA ce nu te-ai aştepta să găseşti pe suprafaţa Planetei Roşii. De obicei – cred ei – e vorba de vreun fel de animal, dar ocazional oamenii văd în acele imagini şi obiecte mai ciudate, cum ar fi părţi de automobile. Poate ei cred că pe Marte există maşini”, a scris Shostak.

Tag-uri: imagine Marte, Marte
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ