Noi reguli pentru ajutoarele de încălzire

| 04 oct, 2013

Schimbări în acordarea ajutoarelor pentru încălzire. Noile formulare se vor procura direct de la sediile primăriilor sau de pe paginile web ale acestora, ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială şi cea a Ministerului Muncii.

Ministerul a anunţat că anul acesta, ca urmare a includerii consumatorului de energie electrică în rândul beneficiarilor de ajutoare de încălzire, a fost necesară modificarea normelor şi a vechiului formular de cerere, potrvit Rfi.

Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse beneficiază, în perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014), de acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei. Drepturile de primire a ajutoarelor de încălzire vor fi stabilite începând cu 1 noiembrie, solicitanţii trebuind să depună la sediul primăriei de domiciliu o cerere, precum şi actele de identitate ale membrilor familiei şi documente din care să reiasă veniturile acestora şi acte privind locuinţa.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este o măsură de sprijin, suportată din bugetul de stat şi/sau, după caz, din bugetele locale, destinată consumatorilor vulnerabili cu venituri situate până la un prag stabilit de lege. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Ajutorul se acordă oricând pe perioada sezonului rece, dacă sunt îndeplinite criteriile de acordare, pentru perioada rămasă de la depunerea cererii şi până la sfârşitul sezonului. La solicitarea consiliilor judeţene şi cu avizul Autorităţii Naţionale de Meteorologie, perioada sezonului rece poate fi prelungită într-unul sau mai multe judeţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ