Noul acord cu FMI propulsează România pe repede înainte

| 31 iul, 2013

Pe măsură ce popularii patronați de președintele Traian Băsescu se înfundă tot mai tare în mlaștina unei campanii toxice, premierul Victor Ponta dă dovadă de consecvență și face exact ce a spus nu cu mult timp în urmă: ignoră atacurile, dar le și anulează potențialul coroziv și își consolidează poziția printr-o politică a rezultatelor palpabile.

Să ne amintim de vizita premierului în Germania și de discuțiile pe care le-a purtat cu reprezentanții mediului de afaceri german. Recent am fost martorii unui rezultat concret al acelei vizite: Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană s-a hotărât să se extindă în România și închiriază birouri în București pentru un centru de servicii cu 1.000 de angajaţi. Știm că această importantă mișcare nu este întâmplătoare: în cadrul vizitei sale în Germania, premierul a avut o întâlnire și cu oficialii Deutsche Bank. Rezultatele economice din ce în ce mai vizibile ale României se dovedește că atrag în țară companii importante.

Pentru populația mult mai atentă la detaliile concrete ale vieții de zi cu zi, premierul a transpus în realitate una din promisiunile cu vizibilitate majoră în campania electorală: TVA de 9% la pâine. După anii în care românii au plătit un TVA de 24%, românii scapă de povara acestei taxe pentru unul dintre alimentele de baza. Victor Ponta a anunţat că măsura va intra în vigoare începând cu 1 septembrie, precizând că deficitul adus bugetului de stat va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi a taxării produselor de lux.

Suntem martorii unei campanii prin care USL și guvernul condus de Victor Ponta își lasă opoziția fără obiectul muncii. Practic, după declanșarea crizei în 2009, populația a fost atât de grav lovită încât orice măsură de normalizare și stabilizare a situației economice devine automat eficientă și din punctul de vedere al imaginii publice a USL.

Cel mai recent rezultat este noul acord negociat de Victor Ponta. Victor Ponta a anunțat finalizarea negocierilor unui nou acord cu FMI, Banca Mondială și Uniunea Europeană. O asemenea realizare va putea fi exploatată și din punct de vedere politic, pe termen lung acest acord putând fi prezentat în antiteză cu cel încheiat în circumstanțe discutabile la data respectivă de guvernul Boc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ