Nu ştiai ASTA! Absenţa luminii antrenează tulburari depresive şi oboseală

| 16 iul, 2014

Te simti trist cand ploua si esti binedispus in zilele insorite sau te dor oasele cand este innorat. In credinta populara, starea sanatatii este puternic influentata de vreme. Bioclimatologia sau biometeorologia iti explica de ce intervin schimbari in organismul tau in functie de timpul probabil. Cum iti influenteaza starea vremii sanatatea.

Nu s-a dovedit stiintific ca soarele sau vremea frumoasa te face sa te simti mai bine. Dar, de indata ce vremea e frumoasa, iesi mai mult afara sau te intalnesti cu prieteniii, lucru care iti ridica moralul. Din contra, s-a demonstrat ca absenta luminii antreneaza tulburari depresive, oboseala, izolare sociala.

Daca stai mult in casa din cauza vremii urate (vant, ploaie, furtuni) poti deveni iritat, depresiv, anxios. Nu s-a demonstrat nicio legatura nici intre afectiunile asa-zis meteosensibile, cum ar migrena, infarctul, nasterile premature.

Caldura este benefica sanatatii, mai putin in caz de canicula

Vara contribuie la starea de bine, cu conditia ca temepraturile sa fie rezonabile. Definitia caniculei este legata de clima unei regiuni si de durata fenomenului. De exmplu, poti vorbi despre canicula intr-un anumit oras incepand de la 33 de grade ziua si 18 grade noaptea, iar in altul incepand de la 36 de grade ziua si 21 de grade noaptea.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ