Cinci alimente care-ţi protejează pielea de arsurile solare, recomandate de Dr. OZ

| 16 iul, 2014

Este suficient să bei două ceşti cu ceai verde pe zi atunci când stai la plajă. În plus, foloseşte neapărat crema cu un factor de protecţie ridicat.

Pielea ta are nevoie de protecţie împotriva radiaţiilor solare, deoarece acestea se numără printre factorii de risc principali care favorizează dezvoltarea cancerului de piele. Pe lângă efectul oferit de cremele cu factor de protecţie solară, celebrul Dr. Oz susţine că există anumite alimente pe care atunci când le consumăm oferă corpului substanţe care-l feresc de efectele nocive ale soarelui.

Prin expunerea prelungită la soare, în orele nerecomandate de medicii dermatologi, îţi expui pielea îmbătrânirii premature şi unui risc foarte mare de apariţie a problemelor dermatologice, inclusiv a cancerului de piele. Aceste alimente au un conţinut ridicat de antioxidanţi care protejează pielea din interior şi o apără de efectele nedorite ale radiaţiilor solare.

1. Ceaiul verde

Un studiu recent apărut în publicaţia British Journal of Nutrition arată că prin consumul a două ceşti de ceai verde pe zi se reduce semnificativ riscul de a suferi arsuri solare în urma expunerii prelungite la soare. Efectul protector este oferit de antioxidanţii care se regăsesc din belşug în acest tip de ceai şi pătrunde prin piele, ajuntând la neutralizarea radicalilor liberi. Astfel, riscul de inflamare a pielii este redus, explică specialistul.

Un alt ceai care are un conţinut şi mai ridicat de antioxidanţi este cel alb . Consumă-l şi pe acesta pentru a beneficia de efectele lui protectoare.

2. Peştele

Macroul, somonul, heringul, anşoa şi sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3 care au un puternic efect antiiflamator. Odată ce sunt ingerate în corp, grăsimile bune protejează pielea de arsurile solare. Alte surse de omega-3 sunt: uleiul de măsline presat la rece, avocado, nucile şi seminţele de in.

Include în meniul tău aceste ingrediente pentru a beneficia de efectul lor protector! Este recomandat să consumi săptămânal 2-3 porţii de peşte preparat la cuptor sau pe grătar.

3. Ciocolata neagră

Trebuie să alegi ciocolata cu peste 70% cacao, deoarece aceasta are un conţinut mai mare de flavonoizi cu efect protector împotriva radiaţiilor solare, recomandă celebrul Dr. Oz. Potrivit unei cercetări realizate de specialiştii germani, femeile care consumă cu moderaţie ciocolată neagră de calitate au un risc cu 25% mai mic de a se înroşi după ce s-au expus la soare. De asemenea, pielea este mai bine hidratată şi circulaţia sanguină de la nivelul pielii este mai intensă.

Atenţie la cantitatea de ciocolată pe care o consumi! Este important să alegi o ciocolată neagră de calitate şi să o consumi cu moderaţie.

4. Pasta de tomate

Licopenul este substanţa care protejează pielea de radiaţiilor solare. El se regăseşte din plin în roşii şi pepenele roşu, însă Dr. Oz recomandă pasta de tomate, deoarece are o concentraţie şi mai mare de licopen. Specialistul a citat în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" un studiu realizat de cercetătorii de la Universităţile New Castle şi Manchester cu referire la efectul spectaculos al pastei de tomate. Se pare că persoanele care consumă 5 linguri cu pastă de tomate pe zi sunt cu 33% mai puţin expuse riscului de a suferi de arsuri solare.

Adaugă pasta de tomate în sosul pentru spaghete, în tocăniţe, ciorbe sau diverse sosuri pentru carnea la grătar.

5. Varza creaţă sau kale

Luteina este cea care-i conferă culoarea verde închis acestei legume din familia cruciferelor. Tocmai această substanţă se regăseşte în retină, protejând ochii de efectul nociv al radiaţiilor solare. Potrivit specialistului, dieta bogată în luteină a fost asociată cu un risc scăzut de degenerescenţă maculară, o boală care în timp conduce la pierderea vederii.

Dr. Oz avertizează asupra faptului că un consum scăzut de alimente bogate în luteină conduce la un risc mai mare de a face cataractă într-o formă gravă care să necesite intervenţie chirurgicală.

Specialistul susţine că pentru a asigura necesarul de luteină este suficient să consumi o jumătate de ceaşcă de varză kale. Alte surse bune de luteină se regăsesc în gălbenuşul de ou şi toate celelalte verdeţuri închise la culoare, scrie eva.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ