De ce înţeapă ţânţarii doar anumite persoane? Explicaţiile cercetătorilor

| 06 iun, 2014

Probabil v-aţi întrebat macar o dată de ce ţânţarii parcă „au ceva cu voi”, în timp ce prietenii voştri nu par să fie vizaţă deloc de aceste sâcâitoare insecte, deşi nu fac nimic special ca să se protejeze. Cercetătorii au câteva explicaţii, pentru a lămuri acest mister.

O persoană din 5 este ţinta ţânţarilor şi, orice ar face, nu poate scăpa de atacul sâcâitor al insectelor, care preferă în mod evident sângele anumitor oameni.

Femelele de ţânţar au nevoie de sânge pentru a putea produce ouă, dar masculii nu înţeapă niciodată, pentră că nu se hrănesc cu sânge.

Cercetătorii spun că importante, în alegerea unei ţinte pentru ţânţari, sunt bacteriile de pe piele oamenilor, care produc mirosul corporal şi care diferă la fiecare persoană. De aceea, unele bacterii produc un miros care li se pare mai „apetisant” acestor insecte. De asemenea, ele sunt atrase de dioxidul de carbon pe care îl emite orice persoană atunci când respiră. Cu cât este mai masivă, o  persoană va emite mai mult CO2, de aceea de multe ori ţânţarii atacă adulţi, nu copii.

În plus, insectele sunt atrase de căldura corpului şi de mişcare. Astfel, cei care fac sport în parc şi transpiră sunt victimele ideale pentru ţânţari.

Ce soluţii există? Doar două sunt considerate cu adevărat eficiente: folosirea de spray-uri sau creme anti-ţânţari şi antihistaminele.

Sursa: Business Insider

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ