Ţânţarii au invadat România. Cât de pregătite sunt autorităţile

| 11 iun, 2014

Invazie de ţânţari după ploile abundente din ultima vreme. Insectele au pus stăpânire pe parcuri şi spaţiile verzi, iar în casă oamenii nu au linişte din cauza insectelor.

Autorităţile consumă în zadar substanţele pentru dezinsecţie în timpul zilei. Noaptea plouă, iar a doua zi ţântarii apar şi mai mulţi.

"In momentul de fata, dupa ploile care au fost, populatia de tantari a crescut. Judeţul se mentine la un risc de aparitie a acestor cazuri de infectie cu virusul WEST NILE care poate determina meningite sau meningo-encefalite. Oamenii se feresc de ei cum stiu, dar nicio metodă nu este eficienta", a spus dr. Mihaela Dumitrescu, director adjunct al DSP Ialomita.

Autorităţile înceracă în van să scape de insecte. Se recomandă montarea plaselor la ferestre şi la uşi, precum şi folosirea produselor de protecţie mai ales la copii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ