Nu ştiai asta! Câte calorii are o CAFEA

| 05 mar, 2014

Toata lumea e obsedata de cafea. Dimineata, la prima ora la birou, cu prima tigara a zilei, la pranz, dupa o masa copioasa, sau dupa-amiaza, la o terasa unde timpul curge lenes, cafeaua este bautura preferata a milioane de oameni, care-si incarca astfel "bateriile" si isi fac si o placere in acelasi timp.

Pe masura ce pasiunea noastra pentru cafea incepe sa treaca dincolo de "tare, neagra", in teritoriul "adaosurilor", merita sa ne intrebam, macar pentru o secunda, daca nu cumva cafelele din ce in ce mai elaborate ne distrug silueta.

Marion Nestle, nutritionist din New York si autor al mai multor carti, inclusiv What to Eat, precizeaza, citata de MSN, ca o ceasca de cafea neagra, simpla, nu contine aproape nici o calorie, nici un gram de grasime sau carbohidrati.

Potrivit NUTRIENT DATA LABORATORY, o ceasca de cafea simpla, neagra, contine doar doua calorii - aproape de a fi lichidul perfect din acest punct de vedere.

Cand se adauga insa o portie de lapte, cafeaua cu incredibil de putine calorii incepe sa se "imbogateasca": 20 de calorii, 2 grame de grasime, 1,5 grame de grasimi saturate si 10 grame de carbohidrati.

Cum multi dintre noi nu o pot bea atat de amara, simt nevoia sa adauge in ceasca si o lingurita de zahar. Rezultatul: 35 de calorii, 2 grame de grasime, 1,5 grame de grasimi saturate si 4 grame de carbohidrati.

La prima vedere, pare o cantitate neglijabila de calorii si grasimi. Daca mai optati insa si pentru sirop de caramel, frisca si alte "nebunii" culinare, cafeaua ajunge in curand o adevarata "bomba calorica".

Renuntand la zaharul si laptele din cafea puteti ajunge, de-a lungul unui an, sa faceti "economii" serioase in ceea ce priveste caloriile - aproape 13.000 vor fi eliminate aproape fara efort din dieta dumneavoastra.

 

 

 

 

 

Tag-uri: cafea, calorii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ