Ce nu ştiai despre cafea până azi: adevărul despre nes

| 04 apr, 2014

Sa combatem miturile despre cafeaua solubila „Nu bea prea multa, ca e tare si nu te lasa sa dormi la noapte! Mai bine iti faci o cafeluta la ibric“… asa suna o prejudecata ce s-a transmis de-a lungul timpului si a dat nastere miturilor despre cafeaua solubila.

Care, asa cum le spune si numele, nu se bazeaza pe date stiintifice, ci sunt izvorate din diverse zvonuri sau pareri inradacinate la nivel colectiv.

Este, asadar, momentul sa uiti de toate miturile si sa afli adevarul despre cafeaua pe care o savurezi in fiecare zi!

Mitul nr. 1 Cafeaua solubila este mai tare decat cafeaua macinata

FALS! Ambele au aceleasi efecte pozitive asupra organismului. Daca iti dozezi cafeaua corect, adica doar doua lingurite de cafea solubila la 150 ml de apa, si mentii un consum moderat in fiecare zi, cafeaua solubila va avea efecte benefice asupra starii tale de sanatate.

Demonstratie: cantitatea de cafeina este cea care arata concentratia cafelei si este foarte diferita in functie de originile cafelei si de reteta fiecarui tip de cafea.

Mai mult, fiecare persoana are o sensibilitate diferita la cantitatea de cafeina consumata, in functie de metabolismul propriu.

Aproximativ 300 mg de cafeina pe zi reprezinta cantitatea optima pentru un stil de viata echilibrat. Iata cum variaza cafeina dintr-o cana de 150 ml in functie de tipul cafelei:

cana de cafea macinata contine 85 mg de cafeina

cana de cafea solubila contine doar 60 mg de cafeina

Mitul nr. 2 Cafeaua solubila poate cauza insomnii

FALS! Desi multi sunt ferm convinsi ca raspunsul este pozitiv, parerile sunt gresite si se bazeaza pe idei preconcepute. Cafeaua instant nu cauzeaza insomnii, ci este parte a unui stil de viata echilibrat, care, desigur, trebuie sa includa o alimentatie diversificata si cat mai mult sport.

Demonstratie: cafeaua nu influenteaza somnul!

Daca o prepari corect si o consumi moderat, cafeaua solubila iti va da o stare de bine pe tot parcursul zilei, te va revigora pana inspre orele amiezii, cand energia scade, dar fara a-ti influenta in timpul noptii odihna.

Important este sa bei cafeaua dimineata si pe parcursul zilei. Inainte de culcare, daca vrei sa te bucuri de gustul ei bun si la ceas de seara, bea o cafea decofeinizata.

Mod recomandat de preparare 2 lingurite de cafea solubila pura NESCAFE la 150 ml apa, scrie femeia.ro.

Tag-uri: cafea, nes
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ