Nu te aşteptai la asta! Iată 4 beneficii surprinzatoare ale mesei de seară

| 29 dec, 2013

De cate ori ai auzit ca nu e bine sa mananci seara? Iti pericliteaza nu numai silueta, ci si somnul. De fapt, cina luata la ore tarzii nu e chiar atat de rea in anumite circumstante. Iata cum poti beneficia de pe urma unei mese de seara, fara sa iti pui in pericol silueta.

In general, suntem mai putin activi seara si de aceea principalul sfat de la orice nutritionist este sa nu mananci foarte tarziu daca iti pasa de dieta ta. In plus, seara exista pericolul, ca dupa o zi in care am mancat mai mult pe fuga, sa dam iama in frigider si sa consumam mai multe calorii decat trebuie.

Dar, daca treci peste aceste doua conditii si alegi alimentele potrivite, cina tarzie iti poate aduce beneficii fara sa te ingrase sau sa iti strice somnul linistit.

1. O cina cu indice glicemic mic te poate ajuta sa controlezi nivelul glicemiei a doua zi

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a aratat ca tot ceea ce mananci la cina influenteaza felul in care organismul tau raspunde la alimentatia de la micul dejun. Practic, o cina usoara te poate ajuta sa controlezi glicemia a doua zi, un lucru important nu numai daca vrei sa slabesti, dar si pentru starea generala de sanatate. Poti incerca sa combini seara carbohidrati precum lintea sau fasolea neagra, cu proteine slabe precum carnea de pui sau somon.

2. Nu intotdeauna carbohidratii se vor transforma in depozite de grasime daca ii mananci la cina

Daca obisnuiesti sa mergi la sala regulat, sa faci exercitii si sa iti pui musculatura la treaba, carbohidratii vor fi metabolizati cu totul altfel de corp, decat in cazul in care ai o viata sedentara. Ai nevoie de carbohidrati pentru refacerea organismului dupa efort, indiferent de momentul din zi. Asa ca, daca obisnuiesti sa mergi la fitness dupa orele de serviciu, nu te priva de o cina bogata in carbohidrati. Poti manca banane sau cartofi dulci pentru a alimenta organismul cu energie.

3. Carbohidratii de seara te ajuta sa contolezi foamea

Un studiu publicat in 2011 in Obesity and Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases descoperea ca subiectii care consumau cei mai multi carbohidrati la cina, au trecut prin unele schimbari hormonale care reduceau senzatia de foame a doua zi.

4. O portie de proteine inainte de culcare poate ajuta masa musculata in timp ce dormi

Unul din miturile despre “mancarea de seara” este ca daca mananci tarziu, organismul nu are timp se digere mancarea. Totusi, in timp ce dormim, organismul nu se opreste din functionare. Daca stii ce sa alegi la masa de seara, iti poti ajuta musculatura sa se refaca si sa lucreze mai bine chiar in timp ce tu dormi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ