Alimentul pe care mulţi îl evită, dar are de două ori mai multe proteine decât carnea

| 14 feb, 2014

Soia e un aliment care devine, pe zi ce trece, tot mai cunoscut. Are foarte multe efecte benefice si e o alternativa la multe alte produse.

Soia are un continut in proteine de 40%, aproape dublu fata de carne si de trei ori mai mare decat in cazul oualor. Spre deosebire de sursele de proteine de origine animala, cum sunt produsele din lapte sau carne, produsele din soia nu contin colesterol si sunt o sursa bogata de antioxidanti.

Antioxidantii protejeaza vasele sanguine, reduc riscul aterosclerozei (ruperea arterelor), previn bolile de inima si hipertensiunea arteriala, intaresc imunitatea si fortifica abilitatea organismului de a asimila si de a fixa calciul in oase, notează bzi.ro.

Soia protejeaza oasele de fracturi, prevenind osteoporoza. Soia este bogata in vitaminele B1, B2, E ca si in potasiu, calciu, magneziu, zinc, fier, cupru si fluor. Aceasta paleta larga de substante nutritive aduc corpul in cea mai buna forma. 100 g de soia contin 323 calorii si 18 g grasime. in soia si produsele de soia se gasesc multe fibre care absorb lichidul intestinal, stabilizeaza glicemia si dau o senzatie durabila de saturatie.

Chiar daca soia contine de cinci ori mai putin calciu decat laptele normal, cantitatea de magneziu si vitamina E pe care o contine este apreciabila. Pentru a sustine procesul de intarire a oaselor se recomanda consumul de spanac, brocoli si susan care contin o cantitate mare de calciu.

Datorita consistentei sale, soia se gaseste in intreaga lume in 30.000 de alimente diferite - de la produse de patiserie pana la mancaruri instant. Pe langa produsele clasice din soia au aparut si laptele, uleiul, iaurtul, branza, salamul si faina din soia, cu un gust la fel de bun.

Ultimele studii arata ca inlocuirea proteinelor de origine animala cu proteine din soia amelioreaza durerile cronice de cap si durerile de spate. Soia e consumata in China de aproximativ 4.000 de ani. In Europa aceasta a ajuns abia secolul trecut.

Tag-uri: proteine, soia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mar, 2014
soia
gresit
Ati inebunit toti cu soia , are multe antinutitionale care dau mai multe boli decat ouale. Soia sufera o rafinare pt a fi consumata, timp in care se distrug toate nutitivele de valoare . Totuleste numai reclama la soia.
Daca ar fi buna soia , s-ar consuma ca si mazarea sau fasolea...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ