Dr. OZ: surse surprinzătoare de proteine

| 10 apr, 2014

Dacă te simți obosit și ti-e foame tot timpul, un motiv poate fi faptul că nu consumi suficiente proteine. Proteinele te ajută să ai un nivel optim de energie, reglează nivelul apetitului și arde grăsimile. Ar trebui să consumi în jur de 50 de grame de proteine pe zi.

Dacă nu reușești să atingi necesarul zilnic prin dieta pe care o ai acum, sau poate vrei să ai parte de mai multă varietate, Dr. OZ îți oferă o listă a unor surse de proteine la care probabil nu te-ai gândit:

Avocado

De la oxidanți la grăsimi monosaturate, avocado este bogat în nutrienți extrem de benefici, dar și în proteine. Cunoscut și sub numele de untul pământului, un avocado conține în jur de 4 grame de proteine. Poate fi adăugat în salate, sanvișuri și chiar în smoothies.

Brânza Gruyere

Această brânză populară, cu o textură tare conține 8 grame de proteine la 30 de grame de brânză - mai mult decât un ou. Este delicioasă cu biscuiți sărați sau cu fructe.

Năutul

O jumătate de cană de năut conțime mai mult de 7 grame de proteine. Adaugă năut fiert la salate, folosește-l pentru un hummus cremos sau prăjește-l pentru o gustare rapidă între mese.

Semințele de cânepă

Acest super-aliment este bogat în proteine și amino acizi esențiali. 30 de grame de semințe de cânepă conțin 6 grame de proteine - cam cât un ou. Pot fi adaugate cu ușurință în tot felul de rețete: în cereale la micul dejun, în salate sau orez.

Mazărea verde

Știai că o porție de mazăre verde conține tot atâtea proteine cât o felie de pâine cu unt de arahide? O singură cană de mazăre conține 8 grame de proteine precum și cantitatea totală de vitamina C necesară zilnic. Mai mult, mazărea este și o sursă excelentă de fibre.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt populare toamna, dar ele ar trebui consumate pe parcursul întregului an: 30 de grame de semințe conțin 9 grame de proteine.

Roșiile uscate la soare

Perfecte pentru o rețetă cu paste, fasole, în salate sau salsa, roșiile uscate sunt și o sursă excelentă de proteine. O cană de roșii uscate conține 8 grame de proteine.

Tag-uri: dr. oz, proteine
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ