Alimentul DE POST care previne cancerul şi accidentele vasculare

| 27 mar, 2014

Proteinele din soia sunt singurele proteine vegetale comparabile cu proteinele animale, caci contin toti aminoacizii esentiali. Soia este un aliment recomandat pentru menopauza, prevenirea accidentelor vasculare cerberable, a cancerului de san si de prostata. Ce beneficii pentru sanatate are soia, cum o poti consuma si cum trebuie sa o cumperi pentru a profita de toate calitatile sale.

Soia este bogata in izoflavone, care intarzie si previn oxidarea si neutralizeaza radicalii liberi ce deregleaza functionarea celulelor si le accelereaza imbatranirea. In cantitate egala, soia contine mai multe proteine de fier decat carnea de vita, mai mult calciu decat laptele si mai multa lecitina decat ouale.

Soia este cultivata in China de 13.000 de ani. Este una dintre primele plante folosite in alimentatie, planta pe care chinezii au numit-o “carne vegetala”. In Europa, soia a fost adusa de botanistul german Engelvert Kempferl spre 1690, dar a inceput sa fie cultivata pe suprafete mari abia la inceputul secolului al XX-lea. Cei mai mari producatori de soia sunt Statele Unite, Brazilia si Argentina.

Soia pentru cancer

Soia este bogata in izoflavone, hormoni vegetali sau fitostreogeni care ar putea preveni cancerul de origine hormonala. Potrivit studiilor, consumul de soia reduce riscul de cancer la san si de prostata. actiunea acestor subtsnate nu este pe deplin cunoscuta, deci trebuie sa fiti pridenti in consum. Ca masura de precautie, medicii nu recomanda suplimentele alimentare care contin fitoestrogeni femeilor cu antecente familiale sau personale de cancer la san.

Soia pentru menopauza

La anumite femei, consumul de soia poate reduce simptomele menopauzei. Asta petru ca izoflavonele sunt substante similare estrogenilor, acre compenseaza caderile hormonale. Scad astfel in intensitate bufeurile. Izoflavonele limiteaza si riscul aparitiei osteoporozei, actionand direct asupra celulelor osoase.

Citeste mai multe pe curademiere.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ