AVERTISMENTUL GRAV pe care l-a primit dr. Oz

| 23 iun, 2014

Faimosul doctor american Mehmet Oz, realizatorul emisiunii ce îi poartă numele, a fost chemat la Washington în fața unei comisii a senatorilor pe problema protecției consumatorilor, să dea socoteală pentru reclama agresivă pe care o face unor suplimente pentru slăbit.

„Bobul de cafea, în cea mai pură formă a sa (n.r. extract din bob de cafea verde), poate deține secretul pentru scăderea în greutate, pe care îl așteptam de atâta timp”, a declarat Oz, în una din emisiunile sale.

Înainte de extractul de cafea verde, miracolul pierderii în greutate a stat, pe rând, în cetona de zmeură, în fructele acai sau în suplimentele de garcinia cambogia. Toate aceste produse au fost promovate de mai multe ori în timpul emisiunilor sale și au creat o frenezie printre consumatori.

Companiile care produc suplimente alimentare pot susține despre produse că sunt miraculoase și nu pățesc nimic până când reclamații despre efectele negative ajung la Administrația pentru Alimente și Medicamente. În acest sistem, mesajele media pot infleunța publicul să accepte sau să respingă un produs. Oz, cu emisiunea sa care este urmărită zilnic de milioane de oameni și cu credibilitatea pe care o are ca profesor la Universitatea Columbia, are o putere de influență foarte mare asupra oamenilor de rând, consideră senatorii.

Aceștia l-au întrebat de ce numește anumite suplimente „miraculoase”, dacă nu există studii care să arate acest lucru. Doctorul s-a protejat spunând că nu a luat niciodată bani pentru a face reclame în timpul emisiunii sale și că studiază cu pasiune lucrurile pe care le prezintă și crede în efectele lor. „Aș da audienței mele același sfat pe care l-aș da familiei mele”, a spus el.

De asemenea, Oz a scos în evidență și faptul că nutriția nu este o știință exactă și că multe alte lucruri sunt la fel de criticabile. O mare parte din carieră, Oz și-a petrecut-o sfătuind oamenii să aibă o dietă săracă în grăsimi, însă acum, după ce s-a ajuns la o înțelegere mai complexă a nutriției, nu se mai recomandă asta.

„Tu ai multă putere. Știu că îți iei treaba în serios, că îți pasă de audiența ta și de sănătatea americanilor. Știu că dai multe informații bune într-un stil care este pe înțelesul tuturor. Ești talentat, deștept și antrenat în medicina științifică. Dar astăzi am făcut un exemplu din tine tocmai din cauza puterii pe care o ai în acest domeniu. Nu te-am chemat aici să te criticăm. Te-am chemat să discutăm despre o criză reală în protecția consumatorului”, a declarat sen. McCaskill.

Oz a încheiat mulțumind pentru aprecieri și dând asigurări că va fi mai atent la vorbele sale și își va tempera pasiunea cu care se adresează de multe ori publicului, în încercarea de a la reda speranța în lupta cu kilogramele și nu numai.

 


Sursă: semneletimpului.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ