Nuclearelectrica: Direcția de Retehnologizare a fost înființată. E primul pas pentru retehnologizarea Cernavodei

| 30 oct, 15:41

Nuclearelectrica anunță înființarea Direcției de Retehnologizare în cadrul companiei, începând cu data de 27 octombrie 2017, acesta fiind primul pas concret în implementarea acțiunilor aferente primei faze a programului de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă.

Potrivit unui comunicat al SNN, remis luni AGERPRES, decizia a fost adoptată de directorul general al societății, Cosmin Ghiță.

Direcția de Retehnologizare este constituită la nivelul sediului central al SNN, este formată din specialiști interni și este condusă de actualul director tehnic și de securitate nucleară al SNN, Romeo Urjan.

"Numărul de specialiști implicați va crește direct proporțional cu derularea programului de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă. Domnul Romeo Urjan are o experiență de peste 30 de ani în industria nucleară, cu expertiză în operare, securitate nucleară, managementul proiectelor nucleare, deținând funcții de conducere atât în țară, cât și în Canada, în perioada în care a lucrat la compania Ontario Power Generation", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, înființarea Direcției de Retehnologizare reprezintă primul pas în implementarea măsurii concrete de organizare a proiectului și a planului de mobilizare a personalului SNN, ca urmare a aprobării de către Adunarea Generală a Acționarilor, în data de 28 septembrie 2017, a primei faze a programului de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă.

Această primă fază se va derula etapizat până la finalul anului 2021 și include adițional stabilirii schemei organizaționale extinderea numărului de ore de operare dincolo de cele 210.000 de ore de funcționare la putere nominală stabilite prin proiect și realizarea studiului de fezabilitate.

"Înființarea Direcției de Retehnologizare este un pas concret în implementarea acțiunilor aferente primei faze a programului de retehnologizare și are drept scop coordonarea tuturor activităților din programul de retehnologizare. Un astfel de proiect major de investiții are în primul rând nevoie de o structură internă extrem de bine definită, cu personal înalt calificat, care să gestioneze complexitatea demersurilor tehnice în limitele de timp și în bugetul stabilite prin strategie. Acționăm pentru implementarea coerentă și fluentă a acestui proiect atât pe baza datelor și necesităților SNN, dar și prin raportare la centrale nucleare din afara României, care au inițiat deja programe de retehnologizare pe tehnologia CANDU. În prezent, este cel mai complex proiect de investiții al României, iar rigurozitatea specifică industriei nucleare trebuie să fie dublată de o structură internă organizațională foarte eficientă', a declarat directorul general al SNN, Cosmin Ghiță.

Faza I a programului de retehnologizare reprezintă baza logistică și de operare pentru derularea fazelor II și III, implicit a contractărilor și a opririi efective, se precizează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ