Numele Deliei Velculescu, românca numită șefă a misiunii FMI în Grecia, apare într-o telegramă Wikileaks

| 04 apr, 16:30

Românca Delia Velculescu, numită de FMI la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia, apare într-o teleghramă Wikileaks.

“Documentul Wikileaks nu e de o claritate prea mare; da, te iau fiorii cînd vezi cît de uşor se discută scenariul dezastrului, şi cam atît”, scrie jurnalistul Costi Rogozanu într-un articol pentru VoxPublica.

WikiLeaks a publicat sâmbătă un document care pretinde că este transcrierea unei convorbiri telefonice, care ar fi avut loc la 19 martie între Poul Thomsen, șeful departamentului Europa al FMI, și Delia Velculescu, șefa misiunii FMI în Grecia. Din stenograme reiese că cei doi vor să evoce perspectiva unei posibile intrări a Greciei în incapacitate de plată concomitent cu referendumul din Marea Britanie pe tema ieșirii din UE.

Aceștia discută despre ce strategie ar trebui să adopte în negocierile cu Atena, iar Thompsen pare să favorizeze amenințarea cu o catastrofă financiară pentru a-și forța partenerii de dialog - inclusiv europenii - să ia o decizie.

Discuția a avut loc în condițiile în care FMI încă nu și-a dat acordul pentru ultimul plan de ajutorare a Greciei, negocierile împotmolindu-se la capitolul reformei pensiilor și reformei fiscale.

Vezi AIICI documentul intergral

Românca Delia Velculescu, numită de FMI la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia, este una dintre elevele pe care președintele Klaus Iohannis le medita pentru Clubul Olimpicilor la Fizică.

Fondul Monetar Internaţional a decis numirea Deliei Velculescu la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia. Românca a fost șefă de promoție la Colegiul “Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Luni, un nou scandal de talie mondială a fost dezvăluit presei. PanamaPapers, cea mai mare scurgere de informații care face publică modalitatea prin care liderii lumii se foloseau de companii offshore intermediate de firma de avocatură Mossack Fonseca din Panama.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 18:16
Genie
Foarte tare
Stiti ce mi se pare senzational in toata chestia asta? Thomsen e cel care a distrus Romania in 1996-2000, girand din partea FMI toate manevrele dezastruoase. Daca o securista romanca se coordoneaza atat de intim cu el, atunci trebuie sa ne intrebam: nu cumva a existat o complicitate si atunci? Nu cumva "manevrele marsave ale Occidentului ", cum ni se prezentau atunci erau de fapt initiativa conducatorilor de a transfera din tara tot ce se putea si a intra intr-o alta logica de securitate? De exemplu, distrugerea Occidentului si acapararea continentelor sarace, bineinteles in complicitate cu altii. Treaba cu Orientul Mijlociu se face inca din 1990; acum e un plan cu America Latina; anterior, pana sa vina chinezii, au fost manevre in Africa (Timis, Tender, Patriciu) si foarte curand ochii vor fi pe Extremul Orient : in ziarul "Ring" un tip spunea ca, de exemplu, "vom fi in Malaezia ca germanii sau chiar ca englezii".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ