O firmă britanică refuză să mai caute petrol şi gaze în România

| 21 mai, 2013

Compania britanică Europa Oil & Gas a renunţat la licenţele de explorare din România în condiţiile în care există un interes tot mai mare din partea investitorilor pentru resursele autohtone.

Europa Oil & Gas deţinea două licenţe în zona Moldovei, Brateş şi Bacău, într-o regiune cu potenţial, conform portalului societăţii. Directorul executiv pe Europa, Hugh Mackay, a explicat părăsirea României ca parte a unei strategii de concentrare a explorării în largul coastelor Irlandei precum şi pe proiectele onshore din Marea Britanie şi Franţa.

"Retragerea noastră din România și Sahara Occidentală ar trebui să fie văzută în contextul revizuirii anul trecut al portofoliului, iar concluziile au condus la faptul că aceste două țări sunt considerat non-core pentru Europa", a spus Mackay.

În ultimii ani resursele de hidrocarburi din România a atras mai multe nume grele ale energiei mondiale -  Chevron, Exxon, Gazprom, Lukoil, Mol etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ