Compania americană ExxonMobil vrea să învestească în exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră

| 11 iun, 2013

Compania americană ExxonMobil este în negocieri cu grupul turc TPAO pentru cumpărarea unei participaţii într-un zăcământ din Marea Neagră, a declarat marţi şeful TPAO, Besim Sisman, pentru Reuters.

"ExxonMobil vrea să fie în Marea Neagră cu noi, într-un zăcământ din larg. Este pe partea Ucrainei şi României", a explicat Besim Sisman, fără a da detalii suplimentare.

Turcia explorează zăcăminte din Marea Neagră şi Marea Mediterană, împreună cu firmele străine, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de importuri. În lucrările de explorare din Marea Neagră, Turcia încă nu a găsit ţiţei.

Sisman a declarat că TPAO nu va licita pentru zăcămintele din Algeriaiar în Irak "avem patru proiecte şi este suficient pentru noi". De asemenea compania turcă se va alătura ofertelor pentru zăcămintele din largul coastelor libaneze, alături de Royal Dutch Shell.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ