OMV Petrom ar putea începe o nouă campanie de explorare în Marea Neagră, la finalul anului 2013

| 14 mai, 2013

OMV Petrom estimează că va încheia prospecţiunea seismică 3D în blocul Neptun din Marea Neagră până la sfârşitul lunii mai 2013 şi că va începe o nouă campanie de foraj de explorare către finalul anului, potrivit raportărilor financiare transmise de companie Bursei de Valori Bucureşti.

"În România se află în desfăşurare o amplă prospecţiune seismică 3D în blocul Neptun, ce estimăm a se finaliza până la sfârşitul lunii mai. După interpretarea datelor, planificăm începerea unei noi campanii de foraj de explorare către sfârşitul anului 2013", menţionează compania.

În Kazakhstan, compania va implementa planul de injecţie apă în zăcământul Komsomolskoe şi planul de redezvoltare a zăcământului TOC (Tasbulat, Aktas, Turkmenoi) cu scopul menţinerii nivelului de producţie.

"Urmărim oportunităţile de creştere prin achiziţiile de perimetre de explorare din Marea Neagră - finalizarea acordului de transfer pentru achiziţia, împreună cu ExxonMobil, a unei participaţii de 85% din perimetrul Midia (România). Acordul de împărţire a producţiei pentru perimetrul Skifska (Ucraina) se află în curs de negociere", potrivit sursei citate.

OMV Petrom a înregistrat un profit de 1,332 miliarde lei, în primul trimestru al anului 2013, în creştere cu 4% comparativ cu ultimul trimestru din anul 2012, potrivit raportărilor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Pe segmentul Explorare şi Producţie, EBIT-ul excluzând elementele speciale a scăzut cu 17%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, 1,417 miliarde lei, în special din cauza cheltuielilor de explorare mai ridicate şi a volumelor mai mici de vânzări de ţiţei, parţial compensate de costurile de producţie mai scăzute.

În România, costurile de producţie, exprimate în dolari/baril echivalent petrol, au scăzut cu 3% în primele trei luni ale anului 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 14,51 dolari/bep. Investiţiile de explorare au ajuns la 187 milioane lei, cu 30% mai mici comparativ cu primul trimestru din 2012, care a reflectat costurile asociate sondei de explorare forate în Marea Neagră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ