OMV Petrom va începe operaţiunile comerciale la depozitul Bacău la începutul anului 2014

| 14 mai, 2013

OMV Petrom estimează că va pune în funcţiune noua instalaţie de desulfurare a gazelor de la rafinăria Petrobrazi până la jumătate anului 2013 şi că va începe operaţiunile comerciale la depozitul de produse petroliere Bacău la începutul anului 2014, potrivit raportărilor transmise marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Pe segmentul Rafinare şi Marketing, compania intenţionează implementarea următoarelor etape în cadrul programului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi, estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2014. Vizăm punerea în funcţiune a noii instalaţii de desulfurare a gazelor, până la sfârşitul trimestrului 2 din 2013 şi continuarea proiectului de conversie în vid a motorinei', precizează compania.

OMV Petrom vizează, de asemenea, finalizarea lucrărilor de modernizare la depozitul de produse petroliere Bacău, până la sfârşitul anului 2013 şi demararea operaţiunilor comerciale la începutul anului 2014.

În primul trimestrul din anul 2013, EBIT CCA, excluzând elementele speciale, s-a îmbunătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând valoarea de 52 milioane lei, în principal datorită îmbunătăţirii graduale a structurii mixului de produse şi redresării activităţii de retail.

Cantitatea totală de materii prime procesate în primul trimestru din acest an, faţă de primul trimestru din 2012, a fost uşor mai mare. Vânzările totale de produse rafinate au scăzut cu 2%, fiind afectate de vânzările mai mici din activitatea de marketing.

Rata de utilizare a rafinăriei a crescut la 86%, comparativ cu 79% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul total al vânzărilor din marketing a scăzut cu 8%, în principal din cauza declinului vânzărilor comerciale, într-un mediu de piaţă persistent nefavorabil, potrivit sursei citate.

OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1,332 miliarde lei, în primul trimestru al anului 2013, în creştere cu 4% comparativ cu ultimul trimestru din anul 2012, potrivit raportărilor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ