Navă scufundată în Dunăre din cauza furtunii puternice

| 05 dec, 2013

O navă de semnalizare propulsată de un împingător al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos s-a scufundat aproape în totalitate în Dunăre, joi, în zona sârbească a fluviului, din cauza unei furtuni puternice. Reprezentanţii Căpităniei Turnu Severin au precizat că la bordul vasului nu se afla nimeni.

Nava "Sălceni 8", formată dintr-un împingător şi o gabară, se afla în misiune de semnalizare pe Dunăre spre Moldova Veche şi se îndrepta spre ecluza sârbească de la barajul Porţile de Fier I, joi după-amiază, când a fost surprinsă de o furtună puternică pe fluviu.

Din cauza valurilor puternice, gabara s-a scufundat în proporţie de 80%, în timp ce împingătorul, la bordul căruia se aflau patru marinari, a reuşit să rămână în larg.

Şeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat, pentru Mediafax, că nu există victime, la bordul vasului scufundat nefiind nicio persoană.

"În zonă a fost trimisă o navă de siguranţă de la Orşova, dar până când nu se îndreaptă vremea nava nu poate fi scoasă din apă", a spus Ghiba.

Nava s-a scufundat în apropierea ecluzei, la kilometrul fluvial 946 al Dunării, unde aştepta deschiderea ecluzei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ