O primă instanță a decis ca Dumitru Cioflină să fie eliberat condiționat. DNA face contestație

| 20 feb, 2014

Magistraţii Judecătoriei Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au admis joi cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostul şef al marelui Stat Major General Dumitru Cioflină, condamnat la 2 ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Decizia nu este definitivă, iar procurorii DNA au anunţat că vor face contestaţie, ce se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa.

Dumitru Cioflină se afla în detenţie din 20 mai 2013, el primind aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate a Penitenciarului Găeşti, conform Agerpres.

Pe 20 mai 2013, Cioflină a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în acelaşi dosar în care Gigi Becali a primit 3 ani de închisoare, iar fostul ministrul al Apărării Victor Babiuc a fost condamnat la 2 ani închisoare.

DNA susţine că, în perioada 1996 - 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de aproximativ 900.000 de dolari.

Potrivit DNA, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care le deţineau în cadrul MApN, au aprobat schimburile de terenuri dintre Armată şi George Becali cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului.

"Cei doi inculpaţi au făcut demersuri pentru grăbirea finalizării schimbului, în condiţiile în care instituţii ale statului şi funcţionari din cadrul MApN implicaţi atrăgeau atenţia cu privire la diferenţa de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului şi lipsa utilităţii terenului de la Ştefăneştii de Jos pentru minister. Pentru a da o aparenţă de legitimitate acestor schimburi, cei doi inculpaţi au inclus în Planul de apărare a ţării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ştefăneştii de Jos", susţin procurorii anticorupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ