RTV.net: Gigi Becali a cerut Judecătoriei să execute pedeapsa în regim deschis

| 09 iul, 2013

Gigi Becali a cerut Judecătoriei Sectorului 5 schimbarea regimului său de detenţie din semideschis în deschis, astfel încât să i se permită să părăsescă penitenciarul pe perioade determinate. Instanţa a rămas în pronunţare şi va da sentinţa în câteva ore.

Procesul lui Gigi Becali privind schimbarea regimului de detenţie s-a încheiat. Magistraţii au rămas în pronunţare. Instanţa urmează să facă publică sentinţa în cursul zilei de astăzi. Latifundiarul a pledat pentru un regim de detenţie deschis. Ca să îşi susţină cauza, Becali a amintit în faţa instanţei că a ajutat mii de persoane nevoiaşe şi că este iubit de români. De asemenea, el a susţinut că ar dori să construiască un spital şi un azil.

 

Avocaţii lui Gigi Becali au solicitat, în cererea de la Judecătoria Sectorului 5, schimbarea regimului de detenţie în care acesta execută pedeapsa la închisoare primită. Dacă instanţa va încuviinţa cererea lui Becali, acesta va avea un regim deschis de detenţie şi va putea ieşi din penitenciar pe perioade determinate.

Gigi Becali a fost adus în mare secret la instanţă, unde se judecă cererea sa de a trece la regimul deschis. El încearcă să-i convingă pe judecători că merită mai multă libertate în închisoare, potrivit RTV.net.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării şi "Valiza".

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ