Oamenii lui Băsescu, despre români – de la „mahalaua ineptă” la „cerşetori”

| 21 mai, 2014

Dacă Traian Băsescu va intra în cărţile de istorie, atunci el va fi prezentat ca preşedintele care i-a gratulat, de-a lungul timpului, pe jurnalişti cu apelative tandre, gen " păsărică", "ţigancă împuţită", "găozar" sau "tonomate".

Traian Băsescu este fără doar şi poate cel care a contaminat scena politică prin conflictualitatea sa, prin ridicarea disputelor la rang de artă. Grav este însă că la umbra modelului negativ cultivat de şeful statului au crescut tot felul de personaje politice care au preluat tot ce era mai rău de la Traian Băsescu – înverşunarea în limbaj, jignirile gratuite, atacurile la persoană, dispreţul faţă de concetăţeni.

Aşa încât, dacă Traian Băsescu va intra în cărţile de istorie, atunci el va fi prezentat ca preşedintele care i-a gratulat, de-a lungul timpului, pe jurnalişti cu apelative tandre, gen " păsărică", "ţigancă împuţită", "găozar" sau "tonomate".

Iar acoliţii lui, adică oamenii politici crescuţi în curtea Cotroceniului, nu se lasă nici ei mai prejos. După ce Teodor Baconschi îi includea, la finalul anului 2012, pe protestatarii din Piaţa Universităţii în categoria “mahalalei inepte”, a venit rândul lui Adrian Rădulescu să o ia grav pe arătură.

Fostul consilier al preşedintelui Băsescu, care de altfel nu a catadicsit să onoreze cu prezenţa numeroasele invitaţii adresate de Comisia Nana pentru a lămuri achiziţia de terenuri de către familia Băsescu în judeţul Călăraşi, i-a etichetat pe români cu termenul de “milogi”. “Am învăţat poporul prost. I-am învăţat milogi şi cerşetori şi nu fac nimic fără bani. Sunt mai rău ca o armată de mercenari. Eu mă tot duc după tineri şi le spun să nu mai facă la fel ca ăştia. Nu luaţi bani că ajungeţi la puşcărie, nu faceţi de-astea că mai devreme sau mai târziu le plătiţi! Libertatea nu are echivalent în bani şi prestigiul se câştigă greu, dar se pierde uşor”, sublinia Adrian Rădulescu într-un interviu acordat recent unui cotidian central.

Derapajele lui Traian Băsescu şi ale apropiaţilor nu numai că sunt foarte grave, dar ele sunt în egală măsură exponenţiale pentru modul în care aceştia se raportează la concetăţenii lor. Pentru Băsescu & Co., românii nu sunt altceva decât o masă de manervră pe care au încercat să o manipuleze în funcţie de interesele lor politice de la un moment dat.

Ultimul mandat al lui Traian Băsescu se încheie în câteva luni, însă moştenirea pe care o lasă în urmă va dăinui probabil încă o bună perioadă de timp. Aceasta pentru că personaje precum Elena Udrea şi restul de politicieni ai oastei de strânsură din PMP nu au nicio intenţie să aducă o schimbare în peisajul politic autohton. Singura miză a acestor oameni este aceea de a promova în politică aceeaşi atitudine meschină şi aceeaşi abordare nepăsătoare în raport cu agenda reală a românilor. Iată un motiv suficient de puternic pentru ca cetăţenii să reflecte bine la votul pe care urmează să-l acorde în duminica ce urmează fiindcă PMP nu este altceva decât o prelungire nefericită a modelului băsist în politica din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 2014
marian
Fai proasto, atat ai inteles tu din astia 10 ani in care a fost presedinte Basescu!?Du-te fa si ia-te de mana cu ”mahalaua inepta”, cu ”milogii si cersetorii”, du-te si asteapta-ti kilu de faina si de ulei, nu mai polua internetul!Hai sictir!
P.S. Da, sunt basist!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ