Oamenii lui Kovesi îl contrazic pe premierul Ponta: Lucian Duţă nu este urmărit de DNA

| 13 iun, 2013

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că Lucian Duţă, cel propus pentru a fi membru în Consiliu de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, se este învinuit şi nu are niciun dosar la DNA. Declaraţia vine după ce premierul Victor Ponta a spus că revenirea unei persoane cercetate penal, în legătură cu activitatea CNAS, reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a primit şi a înregistrat două rapoarte de control transmise instituţiei de către Corpul de Control al Primului Ministru, privind aspecte legate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dosarele penale formate aflându-se în lucru în acest moment. Referitor la domnul Lucian Duţă (fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate), vă comunicăm că acesta nu are calitate de învinuit sau inculpat în nici un dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare faţă de acesta nu se efectuează acte de urmărire penală", se arată într-un comunicat remis Hotnews de către DNA, instituţie condusă de Codruţa Kovesi.

Această reacţie vine după o declaraţie făcută de Victor Ponta la adresa lui Lucian Duţă, propus pentru un loc în CA CNAS, cum că ar fi cercetat penal de către DNA. Într-un comunicat al Executivului se spune că "doctorul Lucian Duţă face obiectul unor dosare de urmărire penală aflate pe rolul DNA în legătură cu încălcări ale legii privind  Sistemul Informatic Unic Integrat de sănătate din România ăi în legătură cu aplicarea  Taxei clawback. Aceste nereguli au fost sesizate de Corpul de Control al Primului-ministru, de Curtea de Conturi şi de CNAS încă de anul trecut. Toate aceste instituţii au sesizat prejudicii de milioane de euro", se spune în comunicat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ