Obiceiurile ZILNICE care ne afectează INIMA

| 03 iun, 2014

Stiați că o parte dintre obiceiurile zilnice pot duce, în timp, la apariția bolilor de inimă? Iată care sunt obiceiurile nocive pentru inima ta, dar și cum le poți evita!

 

Privitul la televizor

 

Persoanele care obișnuiesc să se uite la televizor mai mult de patru ore pe zi au un risc cu 80% mai ridicat să sufere de probleme cardiace, afecțiuni care pot duce inclusiv la deces, atenționează Sharad Kasarle, om de știință la Centrul de Nutriție și Cercetări DSK din India.

Chiar dacă persoana are o greutate normală, statul pentru perioade mai lungi de timp în fața televizorului sau a calculatorului poate influența negativ nivelul zahărului sau al grăsimilor din sânge.

 

Iar toți acești factori pot duce la apariția problemelor cardiace. Mai mult, o parte dintre persoane obișnuiesc să mănânce în fața televizorului, obicei nu tocmai sănătos. Astfel, riscul de apariție a problemelor digestive sau a celor de greutate crește semnificativ.

 

Ignori sforăitul sau problemele dentare

 

Mai mult decât o neplacere minoră, sforaitul este unul dintre semnele principale ale apneei obstructive în somn. Tulburarea, reprezentată de întreruperile de respirație din timpul somnului, poate duce, în timp, la apariția hipertensiunii arteriale.

 

Studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că apneea se numără printre factorii de risc când vine vorba de bolile cardiovasculare.

 

La fel ca sforăitul, lipsa igienei dentare poate influența apariția acestor afecțiuni. Mai exact, bacteriile care pot apărea în lipsa igienei orale pot declanșa inflamare în organism, ceea ce poate favoriza apariția arterosclerozei (depunere de colesterol în pereții arterelor).

 

Treci cu vederea stările depresive dese

 

Simți că situațiile stresante nu se mai termină? Stările de ostilitate și cele de depresie pot afecta, în egală măsură, sănătatea inimii.

 

Perioadele lungi de stres și emoțiile negative pot favoriza apariția tensiunii arteriale mărite, ceea ce crește și riscul apariției infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

 

Un risc mai ridicat au persoanele care obișnuiesc să se interiorizeze în perioadele de stres, au arătat rezultatele cercetărilor din ultimii ani. Pentru a reduce acest risc, specialiștii recomandă soluționarea problemelor, respectiv ,,tratarea” depresiei.

 

Fumatul sau conviețuirea cu un fumator

 

Cu siguranța, ai auzit deja de sute de ori că fumatul și sănătatea cardiaca nu ,,fac casă bună”. Fumatul poate provoca daune majore inimii.

 

Obiceiul mai puțin sănătos poate duce la formarea cheagurilor care pot bloca fluxul de sânge de la nivelul inimii. Alți factori de risc asociați cu fumatul, precum hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, diabetul, obezitatea  trebuie ținuți sub control, pentru a preveni problemele cardiovasculare.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ