Oil Gas Trade din Rusia vrea să cumpere Oltchim şi Arpechim la pachet şi să investească 300 milioane euro

| 04 sep, 2013

Compania rusă Oil Gas Trade LLC vrea să preia combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea şi rafinăria Arpechim şi să investească ulterior o sumă de 300 de milioane de euro în formula integrată a combinatului, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul de resort, Varujan Vosganian, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii companiei. La discuţii au participat şi administratorii judiciar ai Oltchim, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan. Oltchim se află în procedura de insolvenţă din luna ianuarie a acestui an.

"Intenţia companiei Oil Gas Trade este de a prelua atât platforma de la Rm. Vâlcea, divizia petrochimică Bradu, cât şi rafinăria Arpechim, deţinută de OMV Petrom, precizând că sunt pregătiţi să investească dupa achiziţie o sumă de 300 de milioane de euro în formula integrată a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat iniţierea unei discuţii separate cu reprezentanţii OMV Petrom pe subiectul preluării rafinăriei", afirmă reprezentanţii ministerului în comunicat.

Ministrul Varujan Vosganian i-a informat pe oficialii Oil Gas Trade în legătură cu faptul că autorităţile române se află într-o fază avansată de soluţionare a situaţiei combinatului.

Ministrul le-a transmis investitorilor ruşi şi faptul că Ministerul Economiei este interesat de parteneri care să garanteze existenţa în continuare a combinatului şi i-a asigurat de faptul că firma câştigătoare va beneficia de întreg sprijinul Guvernului României.

"Reprezentanţii Oil Gas Trade au prezentat ministrului Vosganian şi administratorilor judiciari profilul companiei pe care o reprezintă şi au precizat că participarea la procedura de reorganizare judiciară a combinatului de la Rm. Vâlcea coincide cu proiectul de dezvoltare a companiei OGT. Conform propriilor declaraţii, Oil Gas Trade LLC Rusia este un grup format din trei companii, înfiinţat în 2002, activând în industria petrochimică şi farmaceutică", se mai arată în comunicat.

Aceasta este a doua companie care se arată interesată de Oltchim în ultima lună. La 22 august, ministerul anunţa că turcii de la Yildirim Holding sunt interesaţi să participe la procesul de privatizare a combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea şi la procesul de atragere de investiţii la Cupru Min Abrud. În privinţa Cupru Min, turcii s-au înscris deja la licitaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ