CM 2014. Olanda a învins Brazilia, scor 3-0, şi a încheiat Cupa Mondială pe locul trei

| 13 iul, 2014

Olanda, fosta adversară a României în preliminarii, a încheiat Cupa Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie) pe locul al treilea, după ce a învins cu scorul de 3-0 (2-0) echipa gazdă în finala mică, sâmbătă, pe ''Estadio Nacional Mane Garrincha'' din Brasilia.

Robin van Persie (3 - penalty), Daley Blind (17) şi Georginio Wijnaldum (90+1) au marcat golurile batavilor într-un meci a cărui soartă a fost determinată de erorile brigăzii de arbitri, atât la primele două goluri, cât şi la alte faze importante (două penalty-uri neacordate Braziliei).

Meciul a început prost pentru Brazilia, o contră a lui Robben fiind oprită din postură de ultim apărător de Thiago Silva, la marginea careului, dar arbitrul algerian Haimoudi a acordat eronat penalty şi doar cartonaş galben căpitanului Selecao, care merita eliminat. Van Persie a transformat lovitura de pedeapsă, 0-1 (3), şi prefigura un nou dezastru, după 1-7 cu Germania în semifinale. A fost golul 100 încasat de Brazilia la Cupa Mondială.

Echipa gazdă a acuzat şocul şi nu a reuşit să se regăsească, astfel că Olanda şi-a majorat avantajul în minutul 17, prin Daley Blind, care a trimis simplu în plasă o minge respinsă greşit de David Luiz, dar după o poziţie de ofsaid nesemnalizată la atacul olandez: 0-2.

Brazilia a căutat să ţină jocul în frâu, să construiască fără grabă, fără să se expună şi şi-a creat câteva ocazii, dar şutul lui Oscar a fost reţinut de Cillessen (21), iar Paulinho şi David Luiz (38) au trec pe lângă minge în faţa porţii, la o centrare foarte bună.

Până la pauză, ''portocala mecanică'' a mai avut o oportunitate, dar Julio Cesar a fost la post la şutul fără preluare al lui van Persie (41).

Abia după un sfert de oră de la reluare s-a consemnat prima ocazie a echipei lui scolari, dar şutul lui Ramires (60), din 16 metri, s-a dus pe lângă poartă. David Luiz (63) nu a reuşit să îi dea emoţii lui Cillessen din lovitură liberă. Sud-americanii au cerut penalty în minutul 65, când Maicon a centrat în careu şi mingea a lovit mâna lui Vlaar. Haimoudi şi-a continuat recitalul şi a mai refuzat un penalty echipei sud-americane, după un fault al lui Blind asupra lui Oscar (68), mijlocaşul lui Chelsea primind ''galben'' pentru simulare.

Olanda a rămas o echipă de contraatac, cu Robben hărţuind permanent apărarea selecţionatei ''auriverde''. ''Portocala mecanică'' l-a pierdut chiar înaintea meciului pe Wesley Sneijder, accidentat la încălzire, astfel că De Guzman a început ca titular.

Oranje a marcat şi golul al treilea, prin Georginio Wijnaldum (90+1), după centrarea lui Janmaat, ducând scorul la un veritabil forfait: 0-3.

Brazilia a încheiat, astfel, Mondialul la fel de slab cum l-a început (cu un autogol al lui Marcelo). Olanda, finalista ediţiei 2010, a prins in extremis ultima treaptă a podiumului, deşi nu a cunoscut înfrângerea la turneul din Brazilia.


Brazilia - Olanda 0-3 (0-2)

Au marcat: Robin van Persie (3 - penalty), Daley Blind (17), Georginio Wijnaldum (90+1).

Brasilia, ''Estadio Nacional Mane Garrincha''

Cupa Mondială 2014 - meciul pentru locurile 3-4

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ