Germania a învins Argentina, scor 1-0, şi A CÂŞTIGAT CUPA MONDIALĂ pentru a patra oară

| 14 iul, 2014

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei de duminică, de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obţinută după prelungiri, scor 1-0, în faţa selecţionatei Argentinei.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Gotze, în minutul 113, după o pasă de la Andre Schurrle.

În minutul 30, Gonzalo Higuain a marcat pentru Argentina, însă golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid.

În minutul 45+1, Howedes a trimis mingea în bară

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes - Kramer (Schurrle '31), Schweinsteiger - Müller, Kroos, Özil (Mertesacker '120)- Klose (Gotze '88). Selecţioner: Joachim Löw

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia, Pérez (Gago '86) - Higuain (Palacio '77), Messi, Lavezzi (Aguero '46). Selecţioner: Alejandro Sabella

Cartonaşe galbene: Schweinsteiger '29, Howedes '34 / Mascherano '64, Aguero '66

Meciul a fost arbittrat de italianul Nicola Rizzoli, ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Renato Faverani şi Andrea Stefani, în timp ce rezervă a fost Carlos Vera din Ecuador.

La încălzire, mijlocaşul Sami Khedira s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Christoph Kramer. În minutul 31, Kramer a fost lovit cu umărul de Garay, fiind înlocuit câteva minute mai târziu de Schurrle.

La partida de pe arena Maracana au asistat preşedintele Braziliei, Dilma Roussef, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, preşedintele UEFA, Michel Platini şi alţi demnitari, precum şi Pele, David Beckham, Kaka, Lothar Mathaus, Fabio Cannavaro, Ashton Kutcher sau Mick Jagger.

Germania este prima echipă europeană care se impune pe tărâm american, fiind pentru a treia oară consecutiv când titlul mondial este câştigat de o selecţionată din Europa.

Germania a mai câştigat titlul mondial în 1954, 1974 şi 1990.

Philipp Lahm a primit trofeul Cupei Mondiale de la Joseph Blatter şi Dilma Rousseff

Căpitanul reprezentativei Philipp Lahm a primit trofeul Cupei Mondiale de la preşedintele FIFA, Joseph Blatter şi preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, duminică seară, pe arena Maracana, din Rio de Janeiro.

Jucătorii germani au primit mai întâi medaliile de campioni mondiali de la secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, şi de la preşedintele UEFA, Michel Platini. Ultimii care au intrat în posesia medaliilor au fost selecţionerul Joachim Low şi secundul Hans Flick. Fotbaliştii germani au arătat apoi trofeul fanilor, într-o tribună special amenajată pe Maracana.

Mai întâi a fost premiată brigada de arbitri condusă de italianul Nicola Rizzoli, urmată de jucătorii argentinieni, începând cu Lionel Messi şi încheind cu selecţionerul Alejandro Sabella.

Festivitatea s-a încheiat cu un foc de artificii.

Mario Gotze, jucătorul finalei Germania - Argentina

Germanul Mario Gotze a fost desemnat jucătorul finalei Cupei Mondiale, câştigate de Germania în faţa Argentinei, scor 1-0, după prelungiri, informează fifa.com.

Gotze a jucat 32 de minute, a reuşit 11 pase şi a fost marcatorul unicului gol al meciului, în minutul 113.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ