Olimpicii români duc România pe primul loc în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

| 19 mai, 2014

România ocupă locul I în Europa şi se clasează printre primele cinci ţări în lume prin performanţele reuşite de-a lungul anilor la Olimpiada Internaţională de Fizică.

"Participarea României (Olimpiada de Fizică a Asiei) reprezintă o premieră, invitaţia adresată ţării noastre fiind o recunoaştere a prestigiului dobândit de olimpicii români prin performanţele reuşite de-a lungul anilor la Olimpiada Internaţională de Fizică, în urma cărora România ocupă locul I în Europa şi se clasează printre primele 5 în lume", se arată în comunicatul de presă.

La prima participare la Olimpiada de Fizică a Asiei (11-18 mai/Singapore), lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de argint şi două menţiuni.

Dan Ştefan Eniceicu (clasa a X-a), Tudor Costel Creţu (clasa a X-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Capitală, au câştigat cele trei medaliile de argint.

Dan Ştefan Eniceicu a primit şi premiul special pentru realizarea celui mai creativ experiment.

Cele două menţiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugină (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi lui Ioan Ignat (clasa a XI-a, Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa).

Aflată la ediţia a XV-a, Olimpiada de Fizică a Asiei este o competiţie destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ