UPDATE Omar Hayssam, audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa

| 26 iul, 2013

Omul de afaceri Omar Hayssam este audiat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie într-o cauză penală având ca obiect privatizarea IPRS Băneasa, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE Omul de afaceri Omar Hayssam a fost adus vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind privatizarea IPRS Băneasa. Omar Hayssam a părăsit sediul DNA după aproximativ 30 de minute, fiind dus înapoi în detenţie.

'Persoana la care faceţi referire în cerere este vizată într-o cauză penală având ca obiect privatizarea IPRS Băneasa. În cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa', se arăta într-un răspuns al DNA transmis vinerea trecută Agerpress.

Omar Hayssam, care a fost adus în urmă cu o săptămână în România, se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de marţi, pentru a-şi ispăşi mai multe condamnări. El va rămâne la Penitenciarul Rahova pentru următoarele 21 de zile, cât reprezintă perioada de carantină, au precizat oficiali ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

După expirarea perioadei de carantină, se va forma o comisie care îl va repartiza pe Omar Hayssam într-un regim de detenţie, conform faptelor pentru care a fost condamnat. În funcţie de acest lucru, el poate rămâne în continuare la Penitenciarul Rahova, fiind vorba despre un regim de maximă siguranţă sau poate fi transferat la alt penitenciar.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul 'Volvo Truck', 3 ani de închisoare în dosarul 'Foresta Nehoiu', 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Primele trei condamnări sunt definitive. El mai este judecat şi în dosarul 'Manhattan', aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de delapidare, prejudiciul fiind de aproximativ 20 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ