Omar Hayssam se întoarce. Ce secrete aduce cu el?

| 19 iul, 2013

La șapte ani și o lună de la momentul când a fugit din România, Omar Hayssam se întoarce. Nu de bunăvoie, ci cu mandat de aducere în vederea executării pedepsei de 20 de ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul răpirii ziariștilor români în Irak.

Prin încarcerarea omului de afaceri sirian acest dosar ajunge în sfârșit la finalizarea sa juridică. Statul român dă astfel un important semnal de forță, demonstrând că are instituții suficient de puternice pentru a impune respectarea legii tuturor, indiferent de relații, cetățenie sau influență economică.

Rămân însă numeroase întrebări care până acum nu au primit un răspuns concludent, legate de răpirea jurnaliștilor români sau de circumstanțele fugii lui Hayssam din țară. Iar revenirea acestuia pe meleagurile mioritice le-ar putea tulbura multora somnul, ca să parafrazez un consilier prezidențial.

Printre aceștia, la loc de frunte se află taman șeful ierarhic al sus-numitului consilier, președintele Traian Băsescu, care are de dat încă foarte multe explicații privind implicarea sa în dosarul fugii lui Omar Hayssam și ar putea fi pus într-o situație foarte incomodă dacă omul de afaceri sirian se va apuca să vorbească.

Ținând cont de interesul reprezentat de dezvăluirile pe care Hayssam le-ar putea face despre el, pentru Traian Băsescu era esențial să demonstreze că a contribuit la aducerea în țară a omului de afaceri sirian. Doar astfel ar fi putut la nevoie să susțină credibil teza că eventualele informații furnizate de către Hayssam sunt în realitate doar o răzbunare.

Numai că, în contextul pierderii totale de influență asupra instituțiilor de forță ale statului, pentru președinte era practic imposibil să aibă argumente, care să arate românilor că are vreun merit concret în faptul că Hayssam a ajuns în sfârșit să își execute pedeapsa la care este condamnat. Așa că a recurs la un artificiu, încercând să îi manipuleze grosolan pe românii care s-au trezit la propriu cu breaking-news-urile care anunțau știrea.

De unde se vede că, deși și-a mai pierdut din păr în timpul care s-a scurs de la răpirea jurnaliștilor din Irak, năravul președintelui de a-i minți pe români a rămas același.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ