Aducerea lui Omar Hayssam a fost o operaţiune autorizată şi aprobată de Guvern

| 20 iul, 2013

Aducerea în ţară a teroristului Omar Hayssam a fost o 'operaţiune desfăşurată în totalitate în conformitate cu legile României, autorizată şi aprobată de Guvern în ceea ce priveşte activitatea ministerelor implicate, în conformitate cu legile României', a declarat sâmbătă premierul Victor Ponta, înaintea ceremoniei dedicate Zilei Aviaţiei.

Întrebat de ziarişti cum comentează declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, referitoare la aducerea lui Omar Hayssam, că Romania a derulat o activitate neautorizată pe teritoriul altui stat, primul ministru a reiterat poziţia sa precizând că mai mult o să îi fie greu să spună.

"Haideţi să vă spun încă o dată poziţia mea, ca premier, şi mai mult de atât probabil o să îmi fie cam greu să vă spun. Operaţiunea de aducere în ţară a unei persoane condamnate definitiv, irevocabil - pentru că Omar Hayssam este o persoană condamnată definitiv şi irevocabil - a fost o operaţiune desfăşurată în totalitate în conformitate cu legile României, autorizată şi aprobată de Guvern în ceea ce priveşte activitatea ministerelor implicate. Evident că alături de ministere au fost şi cele două servicii de informaţii - SRI şi SIE - a fost o operaţiune de succes din moment ce o persoană condamnată se află acum în arest. Regret faptul că ieri dimineaţă câţiva iresponsabili plătiţi din bani publici ca să fie consilieri prezidenţiali au încercat să deturneze politic pentru mişcarea lor de doi bani o chestiune importantă pentru statul român - aducerea pentru executarea pedepsei a unui infractor periculos; l-au pus şi pe preşedinte într-o situaţie extrem de delicată şi Guvernul şi celelalte instituţii ale statului. Asta e (...) Când lucrezi cu iresponsabili trebuie să-ţi asumi şi aceste riscuri", a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a ţinut să precizeze în acest context că toate operaţiunile la care au participat reprezentanţi ai statului român, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Interne, au fost operaţiuni autorizate de Guvernul României şi de statul român, conform legilor române.

"Probabil că preşedintele a vrut să spună că nu au fost autorizate de alt stat, dar de România au fost autorizate. Militarii românii şi ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor nu efectuează operaţiuni neautorizate de statul român, de Guvernul României. Sunt toate documentele, toate aprobările date, evident într-un regim de confidenţialitate pe care trebuie să-l înţelegeţi, însă aici lucrurile sunt foarte clare", a completat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte de o extrădare din Siria a lui Hayssam, Victor Ponta a mai declarat: "Nu, eu am spus un lucru - mai departe, sigur, fiecare parte a presei se poziţionează cum doreşte. Din punct de vedere juridic lucrurile sunt foarte clare, avem un acord de extrădare cu Siria, care nu este în vigoare, deoarece a fost ratificat doar de statul român şi nu şi de cealaltă parte - ca să fie în vigoare trebuie să fie două părţi; dar rar te mai lasă cineva să termini ce ai de spus - şi există un acord vechi, cadru, care însă nu se aplică cetăţenilor propriei ţări".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ