Ponta: În ultimele luni am fost informat asupra posibilităţii ca Omar Hayssam să fie adus în ţară

| 19 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că în ultimele luni a fost informat de către instituţiile competente asupra posibilităţii ca Omar Hayssam să fie adus în ţară.

"În ultimele luni am fost tot timpul informat de către instituţiile competente asupra posibilităţii de a fi adus în ţară. Am avizat şi aprobat sprijinul logistic pe care Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Interne l-au dat pentru ca această operaţiune legală să se desfăşoare", a declarat premierul, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Potrivit acestuia, aducerea lui Omar Hayssam în ţară este un succes al unor instituţii ale statului român - SRI, SIE, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei.

"Acestea sunt instituţiile implicate. Pe la televiziune o să vedeţi o groază de oameni care vorbesc despre acest caz. Eu vă spun cine a muncit ca să se întâmple acest lucru. Este un semn foarte bun, pentru că România e o ţară serioasă, o ţară puternică, care este capabilă să tragă la răspundere pe cei care au fost condamnaţi", a susţinut primul-ministru.

El a mai precizat că nu ştie ca Preşedinţia să fi avut vreun rol în această acţiune. "Eu nu cunosc vreun rol... A, ba da, a dat comunicatul de presă", a completat primul-ministru.

Şeful Guvernul a mai spus că în momentul de faţă nu există un tratat de extrădare între România şi Siria, motiv pentru care toate operaţiunile, din punct de vedere juridic, vor fi comunicate de către Ministerul Justiţiei şi de către Parchet.

"Cei care au mers acolo au pus în aplicare o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă", a explicat premierul.
Acesta a confirmat că în prezent Omar Hayssam se află în arest.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ