Omul care i-a deconspirat pe TORŢIONARII COMUNIŞTI şi-a dat demisia

| 05 mar, 2014

Amdrei Muraru, şeful IICMER, i-a trimis în această dimineaţă premierului Ponta demisia sa.

Andrei Muraru, omul care i-a deconspirat pe torţionarii comunişti, şi-a dat demisia. Potrivit lui Muraru, demisia a venit ca urmare a „contextului politic”. Muraru fusese propus în funcţie de PNL. ”Marele meu regret e că nu am văzut încă trimiterea în judecată a lui Alexandru Vişinescu şi Ioan Ficior”, a declarat Andrei Muraru.

Sub conducerea lui Andrei Muraru, IICCMER a început investigarea a 35 de torţionari.

În 2013, gândul, în parteneriat cu Institutul de Investigare a  Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului din România (IICCMER), a prezentat publicului profilele complete ale primilor doi torţionari comunişti anchetaţi de către procurori pentru crime împotriva dizidenţilor regimului totalitar. Campania de devoalare a comandanţilor Alexandru Vişinescu şi Ion Ficior a avut, dincolo de componenta jurnalistică, şi alte efecte: cei doi sunt cercetaţi penal de procurori, un alt torţionar comunist al cărui dosar a fost uitat în fişete este anchetat, Guvernul a promovat o lege prin care victimele torţionarilor vor fi despăgubite din pensiile uriaşe ale celor din urmă, iar Curtea Constituţională a decis că faptele torţionarilor, securiştilor, ofiţerilor de poliţie politică, crimele de la Revoluţia din 1989 nu sunt prescriptibile.

În 5 februarie, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis că Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost lucrător al Securităţii. Decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ