OMV: Taxa de 1,5% pe construcţiile speciale va afecta negativ toate investiţiile din România

| 22 noi, 2013

OMV încă nu a finalizat calculele privind impactul pe care noua taxă de 1,5% pe construcţiile speciale o va avea asupra companiei, însă este cert că aceasta va afecta negativ toate investiţiile din România, a declarat, vineri, directorul financiar al companiei, David Davies, la OMV Media Summit, eveniment organizat la Viena.

'Suntem în proces de evaluare a impactului. Această taxă va afecta orice investiţie, indiferent dacă este de succes sau nu. Va avea impact negativ asupra capacităţii noastre de a investi şi evaluăm în acest moment cum va fi afectată această capacitate. Încă nu este clar ce investiţii vom include aici, vom încerca să definim cu certitudine la ce se referă această taxă. Singura certitudine este că va avea un impact negativ asupra oricărei investiţii din România', a spus Davies.

El a explicat că această taxă va reduce randamentul oricărei investiţii cu 1,5%. 'Unele investiţii vor pica sub pragul de rentabilitate. Orice investiţie vei face, randamentul va fi cu 1,5% mai mic', a completat oficialul OMV.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) estimează pentru anul viitor încasări de 488 milioane lei din impozitul asupra construcţiilor speciale, care va fi introdus din ianuarie 2014.

Potrivit anexelor la proiectul de buget, estimările autorităţilor pentru următorii patru ani arată că veniturile din acest impozit vor creşte constant, de la 488 milioane de lei anul viitor, la 511,07 milioane de lei în 2015, la 535,7 milioane de lei în 2016 şi la 561,772 milioane lei în 2017.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, arăta, la începutul acestei luni, că încasările bugetare din impozitul pe construcţii speciale sunt estimate la 480 - 500 de milioane de lei în 2014, însă estimarea este una pesimistă, calculele Direcţiei de prognoze din MFP arătând că suma este mult mai mare.

Impozitul pe construcţii speciale vizează numai persoanele juridice şi se va aplica pentru reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii. Măsura vizează companii care deţin astfel de construcţii, precum E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ