Acord între OMV şi Gazprom privind modificarea contractului pe termen lung pentru achiziţia gazelor

| 09 dec, 2013

EconGas, subsidiara OMV, a ajuns la un acord de principiu cu Gazprom privind modificarea contractului pe termen lung pentru achiziţia gazelor, aflat în vigoare de la 1 aprilie 2013, potrivit unui comunicat al companiei austriece remis AGERPRES.

"Am ajuns la un punct important în încercarea de a ne asigura că EconGas înaintează spre o poziţie competitivă. Noul aranjament reflectă parteneriatul nostru sustenabil cu furnizorul de gaze pe termen lung. Apreciem rezultatele negocierilor constructive, care ne duc mai aproape de actualele condiţii de pe piaţa gazelor", a declarat Gerhard Roiss, CEO al OMV, citat în comunicat.

În cadrul acestui acord interimar, termenii din contractul pe termen lung au fost ajustaţi astfel încât să reflecte cât mai concret actualele condiţii de pe piaţa europeană a gazelor şi există posibilitatea de a se revizui în viitorul apropiat termenii actuali, se mai arată în comunicat. OMV nu precizează despre ce termeni este vorba.

"Acest acord interimar, împreună cu acordul semnat cu Statoil, în vigoare de la 1 octombrie 2013, va da posibilitatea EconGas să îşi crească performanţa în viitorul apropiat", a spus, la rândul său, Hans-Peter Floren, membru al boardului executiv al OMV, responsabil de Divizia de Gaze şi Electricitate.

Pe 22 noiembrie, în cadrul OMV Media Summit, Floren a declarat că OMV negociază cu Gazprom modificarea actualului contract pe termen lung, care leagă preţul gazelor de cel al ţiţeiului.

Floren a arătat că realităţile pieţei s-au schimbat, iar preţul spot al gazelor în Europa este acum independent de cotaţiile petroliere. Astfel că şi preţul din contractul cu Gazprom ar trebui să elimine din calcul barilul de ţiţei.

Reprezentanţii OMV nu au dorit să dea amănunte despre preţul la care cumpără gaze de la Gazprom. Aceste volume de gaze sunt destinate în cea mai mare parte pentru piaţa austriacă.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie petrolieră românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ