Oprescu: Ne dorim ca la finele lui 2015 să nu mai avem străzi de pământ în Capitală

| 24 noi, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inspectat duminică stadiul lucrărilor la cele 24 de străzi "de pământ" din zona Ghencea preluate de la Primăria Sectorului 5, afirmând că speră ca la finalul anului 2015 să nu mai existe în Bucureşti nicio stradă neasfaltată şi neracordată la utilităţi.

Sorin Oprescu a precizat că din momentul preluării şi demarării lucrărilor, la sfârşitul lunii iulie, 13 din cele 24 de străzi au fost deja finalizate în ceea ce priveşte asfaltarea şi construirea reţelei de apă şi canal. Pe alte cinci străzi a fost construită reţeaua de apă şi canalizare, dar s-a turnat asfalt numai provizoriu, pentru a putea fi practicabile pe durata iernii. Costul lucrărilor efectuate până la acest moment este de 13 milioane lei, a menţionat edilul-şef.

"Spre surprinderea mea, străzile care rămăseseră de făcut, adică un procent de 23% în 2008, erau ale Primăriei Generale. Erau străzi de pământ. Acum cred că am ajuns pe undeva pe la un 16-17%. Încercăm ca până la finele lui 2015, începutul lui 2016, să lichidăm tot, să aibă toate canal etc.. Cu sacrificii bugetare, dar o să le facem", a spus Oprescu, citat de Agerpres.

O problemă deosebită în zonă o reprezintă, în opinia edilului, strada Ghidiceni, care este străbătută de trei apeducte.

"În acest moment sunt finalizate sau aproape de finalizare 213 străzi în tot Bucureştiul, care erau străzi de pământ. În zona asta, pentru cele 24 de străzi investiţia se va ridica la aproape 20 şi ceva de milioane de lei. Astea sunt străzi moştenite. O parte dintre ele sunt terminate de către sector în urmă cu cinci-şase ani, cu aceiaşi constructori, după care s-au oprit. Am început să le facem în urmă cu un an. Am terminat ce era de terminat şi am dus la stratul de asfalt cele 24 de străzi. Problema este pe strada Ghidiceni şi este una veche, de ani şi ani, pentru că este străbătută de trei apeducte. (...) Responsabilitatea este foarte mare, pentru că vă imaginaţi ce înseamnă să lezezi unul dintre acele apeducte", a spus Oprescu, adăugând că lucrările pe strada Ghidiceni vor fi continuate în primăvara anului viitor.

În zona inspectată de primarul general, la acest moment se mai lucrează la reţeaua de apă şi canalizare pe strada Bulgăruş iar la intersecţia străzii Dantelei cu Intrarea Scurtă se lucrează la reţeaua de canalizare. De asemenea, se lucrează şi la modernizarea străzii Gladiolei.

"Strada Gladiolei este ca o mică centură, dar este foarte importantă pe o distanţă de 2,8 km, fiindcă face legătura cu partea de sud. Este păcat să rămână la nivel de stradă de pământ. Vrem să aducem toate reţele aici, la margine, pe strada Gladiolei', a mai spus Oprescu.

Străzile finalizate sunt: Ciuleandra, Poiana Verde, Muncitorilor, Furnalului, Arefu, Nandru, Ursa Mica, Amza Pellea, Lavei, Vladimiri, Cosmina, Garoafei şi Dantelei. Pe alte cinci străzi - Voinţei, Consumului, Cooperaţiei, Darvari şi Floare de Gheaţă - a fost construită reţeaua de apă şi canalizare şi s-a turnat asfalt provizoriu, iar din primăvară vor începe lucrările şi pe străzile Ghidiceni, Scurta şi Tigveni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ