PDL şi PPDD cer anchetă privind gestionarea banilor Primăriei Capitalei

| 28 noi, 2013

PDL şi PPDD vor solicita constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care sunt gestionaţi toţi banii din Primăria Capitalei, a declarat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, acuzându-l pe primarul general că face "jaf" din banul public.

Constatăm cu stupoare că banul public este cheltuit hoţeşte ca un jaf, sub diverse pretexte, cum ar fi că Primăria Generală trebuie reabilitată. Reabilitarea nu a început, dar a preferat să închirieze o clădire cu 18 milioane de euro pe an. Cât va dura? Cât doreşte Sorin Oprescu să menţină acest furt din banul public? Noi şi grupul parlamentar PPDD vom solicita convocarea unei comisii de anchetă, care să verifice modul în care sunt gestionaţi aceşti bani, modul în care s-a încheiat acest contract, modul în care se repară sediul general al Primăriei Capitalei şi modul în care sunt gestionaţi toţi banii din Primăria Capitalei", a spus Toader, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Mihai Atănăsoaei, fost prefect al Capitalei, a arătat că "chiria de lux de 11 milioane de euro plătită de Sorin Oprescu pe sediul nou al Primăriei Capitalei este cea mai mare chirie plătită vreodată din bani publici către o firmă privată, printr-un offshore, fără ca statul să fie proprietar".

"18 milioane de euro alocaţi de Sorin Oprescu din bugetul Capitalei pentru renovarea Palatului Primăriei de lângă Cişmigiu: nu s-a renovat nimic, deşi lucrarea trebuia finalizată până în 2012. Comisia de anchetă trebuie să cerceteze de ce Oprescu întârzie intenţionat finalizarea renovării sediului de lângă Cişmigiu", a adăugat Atanăsoei.

El a mai spus că Sorin Oprescu ar fi putut cumpăra cel puţin o clădire şi jumătate de birouri care să aparţină municipalităţii cu banii plătiţi pe chiria sediului nou din Splaiul Independenţei.

Democrat-liberalii au precizat că vor depune săptămâna viitoare la Biroul Permanent al Camerei cererea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă, arătând că aceia care nu vor susţine acest demers înseamnă că sunt "parteneri cu jaful public la Bucureşti".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ